Taylor Swift

Jön Taylor Swift 12. albuma? Egy rajongói elmélet ezt támasztja alá

Újabb Taylor Swift-elmélet látott napvilágot − csakhogy ez nem a Reputation (Taylor's Version) című lemezről szól. Néhány rajongó a Redditen úgy gondolja, hogy az énekesnő nem a két megmaradt újrafeldolgozásai egyikét fogja kiadni következő projektjeként, hanem a 12. stúdióalbumát.


Igen, mindössze négy hónap telt el azóta, hogy Swift kiadta a The Tortured Poets Departmentet, amely elképesztő 31 dalt tartalmazott. Ha a Taylor's Version újrafelvételeit is beleszámítjuk, akkor Swift az elmúlt négy évben már bődületes nyolc albumot adott ki.

Ilyen ütemben egy új album nem lenne meglepő, és a Swiftie-k találtak is néhány lehetséges easter egget, ami erre a forgatókönyvre utal.

​Az állandó narancs

A rajongók már az Eras Tour 2023 márciusi indulása óta találgatják, hogy a narancssárga lesz Swift következő albumának színe. Ez azon kevés színárnyalatok egyike, amit még sosem használt albumához, de a sorozatban elhelyezett néhány rejtett jelet, köztük egy narancssárga ajtót a sorozat fináléjában.

Az elmélet a Tortured Poets esetében nem igazolódott be (ennek a korszaknak a színe a fehér). Ez azonban nem akadályozta meg Swiftet abban, hogy még több nyomot hagyjon, többek között narancssárga konfettit, ami véletlenszerűen jelent meg a műsorokban.

A legújabb bizonyíték az I Can Do It With A Broken Heart videója, melyen Swift a táncosaival próbálja a koreográfiát narancssárga tollakkal. Ezeket a színes kellékeket még nem láttuk a színpadon, ami azt jelenti, hogy esetleg más célra tartogatja őket.

​Egy Taylor Swift-elmélet szerint hamarosan jön a 12. albuma

Taylor Swift \u00e9s Jack Antonoff

Fotó: Getty

Néhány rajongónak az is feltűnt, hogy Swift mostanában a lilát hangsúlyozza. A Broken Heart videoklipjében több levendula színű ruhát visel a próbák alatt, amit a Midnights Lavender Haze című számára való odabólintásként is értelmezhető. De a londoni koncertekről szóló Instagram-posztjában is ezt tette a középpontba, az első fotón az énekesnő lila folklórruhában látható.

Bár a lila a 2010-es Speak Now című albumának színe, az inkább egy mélylila árnyalat. Ráadásul Swift nem mentes attól, hogy ugyanannak a színnek különböző árnyalatait használja, az égszínkék az 1989-es korszakát jelzi, a Midnightsot pedig a sötétkék képviseli. Ezért a rajongók úgy gondolják, hogy az narancs és a lila a következő korszakának esztétikájához kapcsolódhat.

​Az Eras Tour plakátja

A Swift 12. stúdióalbumának a vártnál hamarabb történő megjelenéséről szóló spekulációk egy másik elmélettel is egybevágnának, amely az új Eras Tour poszterrel kapcsolatos.

Az eredeti turné artwork, amelyet akkor mutattak be, amikor 2022 novemberében bejelentették az első dátumokat, egy rács volt, ahol egy-egy négyzet képviselte a 10 albumát, a Midnights pedig a középső három négyzetet foglalta el. Miután 2024 áprilisában megjelent a Tortured Poets, a plakátot frissítették, a Midnights a jobb alsó négyzetbe került, a Tortured Poets pedig a középső két négyzetet foglalta el.

Az egyik TikToker azt találgatta, hogy az új artwork arra utal, hogy Swift a turné vége előtt kiadja 12. albumát, ami azt jelenti, hogy mind a 12 négyzet tele lesz addigra. Ez kissé valószínűtlennek tűnik, mivel Swift megerősítette, hogy az Eras turné decemberben ér véget, így csak néhány hónap áll rendelkezésére. Azonban korábban is dobott már piacra albumokat sokkal rövidebb időzítéssel.

Bár még túl sok a spekuláció, de valóban a rajongók az elsők, akik kiszúrják, mit tartogat Swift a tarsolyában.

Forrás: Bustle

Nyitókép: Getty