Wednesday, jelenetkép

Wednesday-rajongók, figyelem! Ezt tudjuk eddig a második évadról

Valószínűleg te is alig várod már, hogy folytatódjanak Wednesday kalandjai a Nevermore Akadémián. Most sikerült kiderítenünk pár dolgot a második évad kapcsán − sajnos nem csak jó híreket.


A hírek szerint a Wednesday stábja a második évad forgatását Romániából Írországba helyezi át, és az előzetes tervek szerint áprilisban kezdenek neki a munkának − erősítette meg a Variety.

A nyolc epizódból álló első évadot, amely tavaly novemberben debütált a Netflixen, 2021 szeptemberétől 2022 márciusáig forgatták Romániában. Miután a horror-vígjátéksorozat több streaming-sorozat rekordját is megdöntötte − az első héten több mint 341 millió órát néztek meg a sorozatból −, januárban hivatalosan is bejelentették a második évadot.

A Wednesday Jenna Ortegát követi az Addams Family címszereplőjeként, aki beiratkozik a Nevermore Akadémiára.

Az első évad hivatalos leírása szerint Wednesday „megpróbálja elsajátítani a feltörekvő pszichikai képességét, meghiúsítani egy szörnyű gyilkossági sorozatot, amely terrorizálta a helyi várost, és megoldani a természetfeletti rejtélyt, amely 25 évvel ezelőtt belekeverte a szüleit − mindezt úgy, hogy közben a Nevermore-ban új és kusza kapcsolatai között navigál".

Ortega mellett az első évad szereplőgárdájában szerepelt Gwendoline Christie, Jamie McShane, Percy Hynes White, Hunter Doohan, Emma Myers, Joy Sunday, Naomi J. Ogawa, Moosa Mostafa, Georgie Farmer, Riki Lindhome és Christina Ricci. Catherine Zeta-Jones Morticia Addams szerepében tűnt fel Luis Guzmán mint Gomez és Isaac Ordonez mint Pugsley mellett.

Alfred Gough és Miles Millar fejlesztették a sorozatot, akik executive producerként is tevékenykedtek.

Tim Burton rendezte az első négy epizódot, és ő volt az első évad executive producere is, Steve Stark a Toluca Pictures-től, Andrew Mittman az 1.21 Entertainmenttől, Kevin Miserocchi a Tee and Charles Addams Foundationtől, Kayla Alpert, Jonathan Glickman a Glickmania-tól, Gail Berman, Tommy Harper és Kevin Lafferty mellett. A stúdió az MGM Television.

Nyitókép: Profimedia