Katalin walesi hercegné 2023 novemberében

Katalin hercegné elnézést kért  problémás fotója miatt

A walesi hercegné hétfőn a közösségi médiában bocsánatot kért „minden félreértésért”, amelyet hivatala, a Kensington-palota által róla kiadott fotó okozott.


Hétfő délelőtt írtuk meg, hogy négy nemzetközi fotóügynökség is visszavonta a Katalin hercegnéről műtétje óta készült első hivatalos fotót, melyen gyermekeivel látható, miután a közzététel utáni elemzés kimutatta, hogy az nem felelt meg a szerkesztési előírásoknak.

„Mint sok amatőr fotós, én is kísérletezem időnként a szerkesztéssel. Szerettem volna bocsánatot kérni a tegnap megosztott családi fotó okozta zavarért”

– állt a Katalin hercegné által aláírt, a X-en nemrég közzétett üzenetben.

A képen a 42 éves, mosolygós Katalin látható, amint gyermekeivel, György és Lajos herceggel és Sarolta hercegnővel pózol Windsorban, ahol a család él. A Kensington-palota közölte, hogy a fotót Vilmos herceg készítette a múlt héten.

Több hírügynökség is, köztük a Getty, a Reuters, az Associated Press és az AFP később visszavonta a fényképet. A Reuters képszerkesztői szerint Sarolta hercegnő kardigánjának ujjának egy része nem állt megfelelően, ami arra utal, hogy a képet megváltoztatták. Egy királyi forrás szerint Katalin a Nagy-Britanniában vasárnap ünnepelt anyák napja alkalmából szeretett volna egy kötetlen családi képet közzétenni, melyen kisebb módosításokat eszközölt.

A fotó már korábban is hatalmas médiafigyelmet keltett, mivel ez volt az első hivatalos kép Katalinról januári hasi műtétje óta.

Bár a Kensington-palota azt mondta, hogy a hercegné csak húsvét után tér vissza a nyilvános munkába, és hogy szépen gyógyul, távolléte miatt az elmúlt hetekben a közösségi médiában heves találgatások indultak el az egészségi állapotával kapcsolatban.

(Reuters)

Nyitókép: Profimedia