Vilmos, Katalin, Harry és Meghan 2022. szeptember 10-én

Harry és Vilmos viszonya rendeződhet Katalin műtétének köszönhetően?

Katalin hercegné a napokban kórházba került egy tervezett hasi műtét miatt és úgy tűnik, hogy a családot összehozta az esemény. Lehet, hogy Harry és Vilmos viszonya rendeződik?


Harry és Meghan biztosították a támogatásukról a walesi hercegnét, miután megtudták egészségügyi állapotát. Az olajágnak tekinthető lépés két hónappal azután történt, hogy Károly királyt és Katalin hercegnét nyilvánosan megnevezték egy állítólagos faji vitában Harryék négyéves gyereke, Archie bőrszíne miatt.

„A király és a walesi hercegné támogatást kapott Harry hercegtől és Meghantól az egészségükkel kapcsolatban. A herceg és a hercegné különböző módon vette fel a kapcsolatot mindkét féllel, hogy átadják aggodalmukat és jókívánságaikat”

– mondta egy a családhoz közel álló forrás a Mirror magazinjának.

Mindez azok után történt, hogy hónapokig az a hír terjedt, hogy Harryék és a királyi család többi tagja között erősen feszült a viszony.

Az információk szerint Harry csak a hírekből értesült apja prosztata-diagnózisáról. A Buckingham-palota pedig állítja, hogy megpróbálta bizalmasan tájékoztatni a királyi család minden magas rangú tagját, köztük a 39 éves Harryt és a 42 éves Meghant is, mielőtt szerdán nyilvánosságra került a hír.

Vilmost csütörtökön látták, amint biztonsági őrökkel karöltve látogatta meg feleségét a magánosztályon. Állítólag azért vett ki szabadságot, hogy vele lehessen, és a következő hetekben gyermekeikre, a 10 éves György hercegre, a 8 éves Sarolta hercegnőre és az 5 éves Lajos hercegre vigyázzon.

Katalin hercegné azonban várhatóan csak húsvét után végez újra hivatalos teendőket, így valószínűleg számos nyilvános eseményt hagy ki a közeljövőben.

Dickie Arbiter, a királynő egykori sajtótitkára szerint Harryék helyesen cselekedtek. Így fogalmazott:

„Harryék jól döntöttek. Jó, hogy felismerték, hogy a sógornőjük egy nyilvánvalóan komoly műtétre ment, és persze azt is, hogy Harry apja 75 évesen megy műtétre. Helyesen tették, hogy kifejezték támogatásukat és aggodalmukat. Szokatlan és példátlan, hogy két magas rangú uralkodó egyszerre legyen kórházban.”


Talán még az is előfordulhat, hogy a két komoly műtét eseménye újra összehozza a királyi családot és a róluk leszakadt Harry hercegéket.

Meghan sussexi hercegn\u00e9, Harry sussexi herceg, Vilmos cambrige-i herceg \u00e9s Katalin cambridge-i hercegn\u00e9 a Buckingham-palota erk\u00e9ly\u00e9n 2018. j\u00falius 10-\u00e9n LondonbanHarry, Meghan és András herceg nem állhat az erkélyen a koronázásonFotó: Getty Images / Indigo / Max Mumby

Nyitókép: Chris Jackson - WPA Pool/Getty Images