Harry herceg és Meghan Markle a One Year to Go rendezvényen az Invictus Games előtt 2024 februárjában a kanadai Whistlerben

Harry hercegék szeretnének kimaradni Katalin fotódrámájából

Nagyon próbálják őket is belekeverni a walesi hercegné körül a napokban kialakult kisebb botrányba.

Katalin walesi hercegnét a napokban azért érték kritikák, mert a vasárnap este az X-re feltöltött fotója némileg megszerkesztett volt.

A fotó a Katalin holléte miatti növekvő aggodalmak közepette érkezett, mivel nem látták nyilvánosan, mióta a Buckingham-palota január közepén bejelentette, hogy kórházba került egy tervezett hasi műtét miatt. A palota akkor annyit közölt, hogy Katalin körülbelül két hétig marad kórházban, majd egészen húsvétig nem tudja folytatni a munkáját.

A vasárnap este megjelent, Vilmos walesi herceg által készített kép az első hivatalos fotó volt a walesi hercegnéről a műtéte óta. A Nagy-Britanniában vasárnap ünnepelt anyák napja alkalmából közzétett fotót, melyen Katalin gyermekeivel látható, néhány órával később több nemzetközi fotóügynökség is visszavonta, mivel aggályok merültek fel azzal kapcsolatban, hogy a képet „manipulálták”.

Hétfő délután Katalin, Vilmossal közös, hivatalos X-oldalukon kért bocsánatot a szerkesztett fotóért, melyet a PR-szakértők „hatalmas öngólnak” minősítették, és arra kérték a királyi hivatalnokokat, hogy adják ki a szerkesztetlen képet a közvélemény bizalmának visszanyerése érdekében. Bár a hercegné nyilvánosan vállalta a felelősséget a fotó megváltoztatásáért, a Kensington-palota közölte, nem fogja újra kiadni a szerkesztetlen fotót.

A botrány miatt újabb összeesküvés-elméletek láttak napvilágot a királyi családról. Hétfőn a Page Six egy cikkében egy állítólag Harry herceghez és feleségéhez, Meghan Markle-höz közel álló források idézeteit közölte. Az egyik ilyen forrás azt állította, hogy a Katalin által elkövezett hibát „Meghan soha nem követné el. [...] Éles szeme van, és csodabogár módjára figyel a részletekre”.


A cikk egy másik idézete így szólt:

„Ha Harry és Meghan valaha is találkozott volna ugyanezzel a problémával, megsemmisültek volna. Nem ugyanazok a szabályok vonatkoznak mindkét párra”.

Szerdán azonban Harry és Markle Archewell Alapítványának szóvivője a Newsweek-nek elmondta, hogy a Page Six cikkében mondottak nem tőlük származnak.

Akár hivatalosan is foglalkoznak a vitával, akár nem, egyértelmű, hogy a brit sajtó mindenképpen be akarja húzni Harryt és Meghan-t is a botrányba. Szerdán Misan Harriman fotós és közeli barátja az X-en cáfolta a nemrég megjelent bulvárlapok szalagcímeit, amelyek azzal vádolták, hogy digitálisan manipulálta azt a fekete-fehér portrét, amelyet a pár 2021-es terhességi bejelentéséhez készített.

Harriman, aki ezután megosztotta a felvétel eredeti, színezett változatát, vádlóit „veszélyes és elfogadhatatlan viselkedésükért” szidta.

„Látni egy cikket, amely tényként állítja, hogy olyat tettem, amit nem tettem, számomra rendkívüli. És aztán megpróbálni ezt összevonni ezzel a jelenlegi hírciklussal, ami történik, egyszerűen tragikus látni”

– mondta a közösségi médiaplatformra feltöltött videóban.