A Jóbarátok szereplői

Szívünk megszakad Jennifer Aniston szavaitól - így búcsúztak barátai Matthew Perrytől

A Jóbarátok sztárjai egyesével búcsúztak el barátjuktól, Matthew Perrytől Instagram-oldalukon. Matt LeBlanc indította, majd végül Jennifer Aniston és Lisa Kudrow zárta a sort.


Korábban már beszámoltunk róla, hogy Jennifer Anistont egy hozzá közelálló forrás szerint mélységesen megviselte a veszteség, amit a hetekben kellett átélnie. Matthew Perry nem csak a kollégája volt, de a barátja, sőt a saját szavaival élve a családja is. Jennifer korábban már többször is kifejezte aggodalmát barátja életvitele miatt és a forrás szerint rettegett a naptól, amely nem olyan rég be is következett. A rajongók a Jóbarátok színészének halála óta megszállottan követték a többi színész közösségi oldalait, hogy azok hátha elbúcsúznak barátjuktól Instagrammon is. A sztárok azonban nem tudtak megszólalni, egészen eddig a hétig.

A gyászposztokat a Jóbarátok Joey-ja, Matt LeBlanc indította:

„Matthew. Nehéz szívvel búcsúzom. Az együtt töltött idők őszintén szólva életem legkedvesebb pillanatai közé tartoznak. Megtiszteltetés volt megosztani veled a színpadot, és a barátomnak nevezni téged. Mindig mosolyogni fogok, amikor rád gondolok, és soha nem foglak elfelejteni. Soha. Tárd ki a szárnyaidat és repülj, testvér, végre szabad vagy. Szeretlek. És gondolom megtarthatod azt a 20 dolcsit, amivel tartozol nekem”

– zárta sorait Matt. Ezután következett David Schwimmer, aki szintén a sorozatból választott közös képet, azt osztotta meg kedves gondolataival karöltve.

„Matty,
Köszönöm a tíz hihetetlen nevetést és kreativitást hozó évet. Soha nem fogom elfelejteni a kifogástalan komikus időzítésedet és előadásmódodat. Fogtál egy egyenes párbeszédet, és a saját akaratod szerint hajlítottad meg, aminek eredményeképpen valami olyan teljesen eredeti és váratlanul vicceset alkottál, ami még mai napig sokkoló.
És volt szíved. Amivel nagylelkű voltál, és megosztottad velünk, hogy hat idegenből családot alkothassunk.
Ez a fotó az egyik kedvenc pillanatom veled. Ezt látva most egyszerre mosolygok és gyászolok.
Elképzellek valahol ott fent, ugyanebben a fehér öltönyben, zsebre dugott kézzel, ahogy körülnézel és azt kérdezed: >>Lehetne még több felhő?<<”

– zárta Instagram-posztját Schwimmer is egy belsős poénnal. Természetesen Matthew sorozatbeli felesége, Courtney Cox sem maradt ki, ő egy kedves videóval emlékezett meg barátjáról, ami azt a pillanatot foglalja magába, ami teljesen megváltoztatta az életüket.

„Annyira hálás vagyok minden pillanatért, amit veled tölthettem Matty, minden nap hiányzol.
Amikor olyan szorosan együtt dolgozol valakivel, mint én Matthew-val, ezernyi olyan pillanat van, amit bárcsak megoszthatnék veletek. Most itt van az egyik kedvencem.
Egy kis háttérsztori: Chandler és Monica kapcsolata csupán egy egyéjszakás kaland lett volna Londonban. De a közönség reakciója miatt ez lett a szerelmi történetük kezdete.
Ebben a jelenetben, mielőtt elkezdtük volna forgatni, súgott nekem egy vicces mondatot. Gyakran csinált ilyesmit. Vicces volt és kedves”

– írta Instagram-posztjában Courtney. Ezután Jennifer Aniston is csatlakozott, aki egy privát beszélgetésrészletet is megosztott a rajongókkal.

„Ó, Istenem, ez mélyre ment...”

– kezdte megható sorait Instagram-bejegyzésében a Jóbarátok sztárja.

„Az, hogy el kellett búcsúznom a mi Matty-nktől, az érzelmek olyan őrült hulláma volt, amit még soha nem tapasztaltam. Mindannyian megtapasztaljuk a veszteséget életünk egy bizonyos pontján. Egy élet elvesztésében vagy a szerelem elvesztésében. Ha képes vagy igazán ÜLNI ebben a gyászban, az lehetővé teszi, hogy érezd az öröm és a hála pillanatait, hogy valakit ilyen mélyen szerettél. És mi mélyen szerettük őt. Ő a DNS-ünk része volt. Mindig hatan voltunk. Ez egy választott család volt, amely örökre megváltoztatta azt, hogy kik voltunk és milyen utat fogunk járni. Matty tudta, hogy szerette megnevettetni az embereket. Ahogy ő maga mondta, ha nem hallotta a "nevetést", úgy érezte, hogy meg fog halni. Az élete szó szerint ettől függött. És Istenem, ez sikerült is neki. Mindannyiunkat megnevettetett. És ráadásul keményen megnevetett. Az elmúlt hetekben átnéztem az egymásnak írt üzeneteinket. Nevettem és sírtam, majd újra nevettem. Örökre meg fogom őrizni őket. Találtam egy sms-t, amit egy nap a semmiből küldött nekem. Ebben minden benne van. (Második kép a posztban.)”

– írta Aniston, majd végül gyönyörű sorait a többiekhez hasonló módon egy belső poénnal zárta, amit igazán csak a Jóbarátok rajongók értenek.

„Matty, nagyon szeretlek, és tudom, hogy most már teljesen megbékéltél, és nincs többé semmi fájdalmad. Minden nap beszélek veled... néha szinte hallom, ahogy azt mondod:
>>Lehetnél még őrültebb?<<.”

Phoebe, azaz Lisa Kudrow is elköszönt Matthew Perrytől Instagram-oldalán.

„Leforgattuk a pilotot, a Friends Like Us-t, és azonnal ott voltunk az NBC Upfronts-on. Aztán... Te javasoltad, hogy pókerezzünk, és mi nagyon jól éreztük magunkat, miközben még csak ismerkedtünk. Köszönjük neked. Köszönöm, hogy úgy megnevettettél azzal, amit mondtál, hogy az izmaim megfájdultak, és a könnyeim MINDENNAP potyogtak tőle. Köszönöm, hogy nyitott szíved volt egy hatoldalú kapcsolatban, ami kompromisszumokat igényelt. És sok beszélgetést. Köszönöm, hogy megjelentél a munkahelyeden, akkor is amikor nem voltál jól, és mégis teljesen briliáns voltál. Köszönöm a legjobb 10 évet, amit az ember kaphat. Köszönöm, hogy bíztál bennem. Köszönöm, hogy mindent megtanultam a KEGYELEMRŐL és a SZERETETRŐL azáltal, hogy ismertelek. Köszönöm az időt, amit veled tölthettem, Matthew”

– zárta Lisa Kudrow gondolataival a sort.