György, Lajos, Sarolta

Miért járnak a királyi gyerekek 6 napot iskolába?

György herceg, Sarolta hercegnő és Lajos herceg, akik 10, 8 és 5 évesek, heti hat napot járnak iskolába, beleértve a szombatokat is.


A walesi gyerekek a windsori otthonukhoz közeli Lambrook School tanulói, és elég sűrű a napirendjük − hiszen az iskola megköveteli, hogy hétfőtől szombatig órára járjanak.

Ez intenzív. A kisebbeknek, a hat- és hétéveseknek ez egy nagyon hosszú hét

− nyilatkozta a Good Schools Guide ügyvezető szerkesztője, Melanie Sanderson.

Ennek ellenére Melanie úgy véli, hogy a gyerekek nem idegesek amiatt, hogy a héten ennyi napot kell iskolába járniuk, mivel az iskolájuk igazán szórakoztató intézmény az aktív fiatalok számára.

Tudjuk, hogy a királyi gyerekek imádnak a szabadban lenni. Imádják a vidéket, és ez egy igazi sarazós iskola. Hektárnyi pálya és mező áll rendelkezésükre, amit felfedezhetnek, és a szünetekben szabad kezet kapnak erre

− tette hozzá Melanie.

a walesi hercegi csal\u00e1d

Fotó: Getty Images

Mielőtt Walesék hivatalosan is elkezdték volna tanulmányaikat a Lambrookban, már sejteni lehetett, milyen sok előnnyel jár, ha valaki a neves előkészítő iskola tanulója. Az iskolában nyulakat, méheket, csirkéket és disznókat is tartanak, amelyeket a gyerekek szabadon látogathatnak, és az iskola egyéb szolgáltatásai közé tartozik az úszómedence, a golfpálya, egy táncstúdió és egy előadóművészeti stúdió.

A tanulóknak lehetőségük van arra is, hogy számos új, klassz készséget sajátítsanak el, ha úgy kívánják − a főzéstől kezdve a méhészkedésen át a madármegfigyelésig. A Lambrook másik nagy előnye, hogy a kicsik szülei, Vilmos és Katalin minden nap könnyedén értük mehetnek az iskolába.

Már abból is látszik, hogy mennyire gyakorlatiasak, ha csak a tévében látod őket. Nagyon szerettek volna olyan iskolát választani a három kisgyermeknek, amely jól illeszkedik a saját családi értékrendjükhöz. És úgy gondolom, hogy a Lambrook nagyon is megfelel a célnak

− nyilatkozta Melanie.

Forrás: Marie Claire UK

Nyitókép: Getty Images