György, Lajos, Sarolta

Lajos, Sarolta és György átkeresztelte Károlyt: ezt az édes becenevet adták neki

György hercegnek, Sarolta hercegnőnek és Lajos hercegnek van egy imádnivaló beceneve Károly király számára – és ez ráadásul egy királyhoz illő becenév.


György, Sarolta és Lajos a Mirror szerint a jelek szerint mindig is „Wales nagyapjának" hívták Károlyt. Bár a gyerekek apukája, Vilmos herceg mostanra átvette a walesi hercegi címet az apukájától, Károlyt már akkor is így hívták, amikor a kicsik megszülettek. Úgy tűnik, rá is ragadt.

Ez a kis pletyka azután került elő, hogy Károly király és Kamilla királyné is kapott egy-egy új becenevet a héten a Chelsea Virágkiállítás keretében.

Egy gyerekcsoport, akik a kiállításra létrehozták az „RHS No Adults Allowed Garden" (Felnőtteknek tilos a belépés kert) nevet, a „King of the Compost" (Komposztkirály) becenevet adta Károlynak, Kamilla pedig a „Queen of the Bees" (Méhkirálynő) becenevet kapta. Még jelvényeket is készítettek nekik, amelyek büszkén mutatták a királyi pár új becenevét.

Ami a 10 éves Györgyöt, a 9 éves Saroltát és a 6 éves Lajost illeti, ők nem csak osztogatják a beceneveket – őket is sokat becézik.

Györgyé különösen vicces. A Mirror szerint 2019 körül a kisfiút osztálytársai „PG"-nek hívták, ami a György herceg két kezdőbetűje. Szülei, Katalin és Vilmos imádták ezt a becenevet, de egy lépéssel tovább mentek, és „Tips"-nek kezdték hívni a kisfiukat, akinek így a neve „PG Tips" lett. Úgy tűnik, György iskolai barátai és családtagjai a mai napig így hívják a kis herceget.

Saroltának két édes beceneve van, amiről tudunk, az egyik hagyományosabb: Lottie. A második azonban határozottan a baloldalon kívül esik. Vilmos 2019-ben a Chelsea Virágkiállításon a francia „Mignonette" szóval szólította lányát – ami nagyjából „cukiságot" vagy „édeset" jelent.

Az Express korábban arról is beszámolt, hogy Lajos herceget a közeli családtagok „Lou Lou"-ként ismerik.

Eközben a walesi gyerekek felváltva „Pops"-nak vagy „Papa"-nak hívják az apjukat, de az is ismert, hogy viccelődve „Poachy"-ként emlegetik őt, utalva egy rádióműsorra, amit egyszer hallgattak iskolába menet.

Forrás: Marie Claire UK

Nyitókép: Getty Images