Család száll fel a repülőgépre

Valójában nem azért köszöntenek a légiutas-kísérők a gépen, amiért gondolod

Aki repült már tudja, hogy a gépre való felszálláskor a személyzet tagjai az ajtóban üdvözlik az utasokat. Ezt sokan udvariasságként könyvelik el, egy légiutas-kísérő azonban elárulta, hogy nem csak erről van szó.


Egy légiutas-kísérő elárult néhány váratlan okot, amiért üdvözlik az utasokat a gépre való felszálláskor – és nem, ez nem az udvariasság. Valójában valami mást keresnek.

A legtöbb törzsutas jól ismeri a beszállási folyamatot, amelynek során jellemzően a bejáratnál és a folyosók mentén álló utaskísérők segítenek az utasoknak megtalálni a helyüket. Amikor az utasok beszállnak, mosolyogva fogadják őket, és megkérdezik az ülésrendjükről.

Az általános feltételezés az, hogy ezek az utaskísérők a légitársaság képviselőiként a kellemes utazás alaphangját igyekeznek megadni. Egy aktív légiutas-kísérő azonban azt állította, hogy nem ez az elsődleges cél.

Egy vírusként terjedő TikTok-videóban MrsMiva nevű felhasználó, a TUI stuttgarti repülőtér alkalmazottja, elmagyarázta, hogy a légitársaság munkatársai a beszállási folyamatot használják fel annak megállapítására, hogy az utasok alkalmasak-e a repülésre. A 18,7 milliós nézettséget elért videóban kijelentette, hogy ellenőrizniük kell, hogy az utasok „nem túl részegek vagy betegek-e” – számolt be a Mirror.

Nyitókép: Shutterstock