a Jóbarátok szereplői

Matthew Perry kedves szavai a Jóbarátok szereplőiről most vírusszerűen terjednek

Matthew Perry tragikus halálát emberek milliói gyászolják világszerte.


Az 54 éves színész a Jóbarátok című ikonikus sorozat Chandler Bingeként volt vilégszerte ismert. De emellett − saját tapasztalatai nyomán − évek óta a kábítószerrel való visszaélés tudatosításáért is dolgozott, és segített a függőségben szenvedőknek segítséget kérni.

Most vírusként terjednek a Jóbarátok többi szereplőjéhez intézett szavai, amelyekkel Matthew Perry mindannyiuknak köszönetet mondott.

Schwimmer összetartott minket, amikor egyedül is megcsinálhatta volna, és többet profitált volna, mint a többiek

− mondta Perry David Schwimmerről, megköszönve egykori színésztársának, hogy „úgy döntött, hogy egy csapat vagyunk".

Lisa Kudrow − soha egyetlen nő sem nevettetett még meg ennyire

− folytatta a színésznőről, aki memoárjának előszavát írta.

a J\u00f3bar\u00e1tok szerepl\u0151i, image-k\u00e9p

Fotó: Profimedia

Jennynek köszönöm, amiért minden egyes nap két másodperccel tovább nézhettem azt az arcot. Courteney Coxnak azt, hogy elhitette Amerikával, hogy egy ilyen gyönyörű nő hozzámegy egy olyan fickóhoz, mint én. És Matt LeBlanc, aki fogta az egyetlen sztárolt karaktert, és a sorozat legviccesebb figurájává tette

− fejtette ki a többiekről is viccesen, mit köszönhet nekik.

Mindannyiunkat teljesen lesújtott Matthew elvesztése. Többek voltunk, mint egyszerű szereplőtársak. Egy család vagyunk. Annyi mindent lehetne még mondani, de most egy pillanatra gyászolni fogunk, és feldolgozzuk ezt a felfoghatatlan veszteséget. Idővel többet fogunk mondani, amint és amikor képesek leszünk rá. Egyelőre gondolataink és szeretetünk Matty családjával, barátaival és mindazokkal vannak, akik szerették őt szerte a világon

− jelentette be Courteney Cox, Jennifer Aniston, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc és David Schwimmer egy közleményben, miután híre ment Perry halálának.

Marta Kauffman, David Crane és Kevin Bright, a sorozat társalkotói és producerei is lerótták kegyeletüket:

Még mindig lehetetlennek tűnik. Csak annyit mondhatunk, hogy áldottnak érezzük magunkat, hogy az életünk része lehetett. Ragyogó tehetség volt. Közhelyes azt mondani, hogy egy színész a sajátjává tesz egy szerepet, de Matthew esetében ennél igazabb szavak nem léteznek. Attól a naptól kezdve, hogy először hallottuk őt megtestesíteni Chandler Bing szerepét, nem volt számunkra más. Minden szeretetünket küldjük a családjának és barátainak. A szívünk megszakad.

Forrás: Marie Claire UK

Nyitókép: Profimedia