Fiatal pár a reptéren állnak bőröndökkel

Szakértők szerint ezek lesznek 2024 kihagyhatatlan utazási programjai

Korábban már beszámoltunk róla, hogy melyek lesznek a 2024-es év legnépszerűbb úti céljai. Most pedig beszámolunk arról is, hogy szakértők szerint mely utazási élmények kerülnek a toplisták élére idén.


1. Éjszakai turizmus

A csillagos \u00e9gbolt egy erd\u0151b\u0151l f\u00e9nyk\u00e9pezveFotó: Unsplash/Ryan Hutton


Bár a hagyományos turizmus a nappali órák tevékenységeit jelenti, idén egyre népszerűbbé válik az éjszakai turizmus is.

A hangsúly itt az éjszakai égbolt és természet csodáin van. Az éjszakai turizmus programjai a csillagászattól kezdve az északi fény megtekintésén át egészen az éjszakai élővilág megfigyelésére vonatkozó túrákat jelenti.

2. Lassú szafarik

man riding on gray car during sunsetPhoto by Hu Chen on Unsplash


A szafari élmény sok utazó számára bakancslistás élmény már hosszú idők óta és ez továbbra sem változik. A jövő év nagy utazási élménytrendje pedig kifejezetten a lassú szafarikra összpontosít majd.

A lassú szafarik Afrika állatvilágának és tájainak teljes skálájára összpontosítanak, ideális ellensúlyt nyújtva az adrenalint jobban kiváltó gnúvándorlás és oroszlánvadászat mellett.

„A lassú szafarik lehetőséget nyújtanak arra, hogy Afrika kevésbé lopakodó vadvilágát nyugodtabb tempóban élvezhessük”

– mondta Misty Belles, a Virtuoso luxusutazási vállalat globális PR-ért felelős alelnöke.

3. Privát szigetek

shore during daytimePhoto by jcob nasyr on Unsplash


Egy privát sziget feltérképezése a Virtuoso szerint a tökéletes utazási élmény 2024-ben.

Jó hír, hogy nem kell valóban egy egész szigetet lefoglalnunk ahhoz, hogy ugyan azt az élményt kapjuk, ugyanis vannak szállások, amik már képesek biztosítani ezt számunkra.

Az Indonézia távoli Riau-szigeteken található Bawah Reserve-től a panamai The Resort at Isla Palenque-ig a privát szigeti üdülések azoknak szólnak, akik szeretnének elszabadulni a világtól, egy olyan helyre, ahol a homokos utak helyett homokos ösvények vezetnek, és a hagyományos hotelek helyét magánvillák veszik át.

4. Párizsból Isztambulba, vonattal

people sitting on chair inside roomPhoto by Elimende Inagella on Unsplash


A francia főváros, Párizs és a törökországi Isztambul között, amely Ázsia és Európa kereszteződésében helyezkedik el, sokféleképpen lehet utazni. De talán egyik opció sem olyan fényűző - és drága -, mint a Venice Simplon-Orient-Express, A Belmond Train fedélzetén.

A vonat rövidebb, sokszor csak egy-két éjszakás utakat tesz meg Európában, de évente csak egyetlen alkalommal visz utasokat Párizsból Isztambulba.

A Virtuoso azt ajánlja, hogy az augusztusban először az olimpiai játékokat nézzük meg, majd távozzunk stílusosan a városból vonattal.

Nyitókép: Shutterstock