Vilmos és Katalin

Vilmos herceg új fontos szerepet vett magára a királyi családban

A királyi családról mostanában különösen sokat beszélünk, a Mountbatten-Windsors család rendszeresen a címlapokra kerül.


A walesi herceg és hercegné áll leginkább a figyelem középpontjában, és a közéletbe való visszatérésük után a házaspárról azt mondják, hogy „ők az a pillér, amelyen a monarchia jövője nyugszik".

Ez különösen igaz Vilmos hercegre, akinek az elmúlt hat hónapban trónörökösként kellett helytállnia, miután Károly királynál és Katalin hercegnénél is rákos megbetegedést diagnosztizáltak. És mivel a monarchia karcsúsodott, Vilmos herceg kénytelen volt viselni a terhet.

Most, hogy Károly király visszatért a szolgálatba, és Katalin hercegné is újra a nyilvánosság elé lépett, Vilmos terhei némileg csökkentek, de a jótékonysági ügyeitől kezdve a készülő dokumentumfilmjéig munkája még mindig kiemelkedő.

F\u00fcl\u00f6p herceg \u00e9s Vilmos herceg

Fotó: Getty Images

A héten azonban Vilmos hercegnek a Mountbatten-Windsor családon belül betöltött szerepéről szóltak a hírek, mivel a 42 éves herceg a hírek szerint fontos szerepet játszik a zárt ajtók mögött.

Királyi források szerint „olyan, mintha Vilmos Fülöp herceg szerepébe lépett volna", és nagyapja 2021-ben bekövetkezett halála után átvette volna a „fegyelmező" pozíciót.

Fülöp vasrúddal uralkodott a családon, és amikor meghalt, a fegyelem összeomlott. Most Vilmos mondja meg a tutit, ha a családi fegyelemről van szó

− magyarázta egy királyi bennfentes a The Daily Beastnek.

Forrás: Marie Claire UK

Nyitókép: Shutterstock