Arcát tisztító kamaszlány a tükör előtt

Mi a tökéletes bőrápolási rutin egy kamasz számára?

Bár az aktív bőrápoló szerek kerülendők, van néhány termék és lépés, amit a kamaszok is alkalmazhatnak már.

Nemrég írtunk róla, hogy egyre több tizenéves használ rendkívül aktív bőrápolási termékeket, leginkább a TikTok-on nézett tartalomkészítők videói követve, de ezzel nemhogy tökéletes bőrt nem érnek el, hanem komoly károkat okozhatnak maguknak.

A bőrgyógyászok általános véleménye szerint az olyan hatóanyagok, mint a retinalok, hámlasztó savak és antioxidánsok helytelen használata hibás a legtöbb tinédzser számára.

Szalicilsavat vagy retinoidokat tartalmazó kezeléseket pattanások esetén ajánlanak általában a kamaszok számára, ha nem pattanásos vagy zsíros a bőrük, nincs szükségük ilyen típusú termékekre.

Reggeli rutin

Amit a bőrproblémákkal nem küzdő kamaszok is nyugodtan megtehetnek a bőrükkel, az például a tisztítás. Nem feltétlenül kell mindenkinek arctisztítóval megmosnia az arcát reggelente, néha elég egy kis víz is. A pattanásokra hajlamos bőrtípusúak, akik éjszakánként izzadnak, használhatnak tisztítószert is, de még ilyenkor is elég egy gyengéd formula, ami segít megszabadulni az éjszakai faggyútól.

A következő lépés a hidratálás, de nem kell mindennaposnak, ha például valaki fényvédőt használ már, és úgy érzi, hogy az megfelelően hidratál, ez a bőrtípustól is függ.

A fényvédelem a reggeli rutin legfontosabb lépése, mely segít megelőzni a napkárosodást és az olyan problémák súlyosbodását, mint a pattanások, a rosacea és az egyenetlen bőrtónus.

Esti rutin

Nagyon fontos a tisztítás, főleg, ha fényvédőt is használt az illető a nap folyamán. Aki sok fényvédőt és már sminket is használ vagy napközben sokat izzad, annak érdemes dupla tisztítást alkalmaznia.

A szérum használata azok számára lehet hasznos, akik olyan problémákat próbálnak megcélozni, mint a pattanások vagy a rosacea. A legjobb szakember tanácsát kérni a megfelelő szérum kiválasztásakor, hogy nem használjunk esetleg túl sok hatóanyagot, amikor az nem szükséges, mivel ez hatással lehet a bőrgátra, és valójában több problémát okozhat. Utolsó lépésként jöhet a hidratálás, ami bezárja a nedvességet.