egy nő az ágyában fekszik és a telefonjába nevet

6 hiba, amit gyakran elkövetünk a társkereső oldalakon

Nincs szerencséd az online társkeresésben? Nem veled van a baj – simán lehet, hogy valamit rosszul csinálsz a profiloddal.


Az apró, véletlen hibák, mint például az elavult fényképek vagy a rossz szóhasználat, sajnos nem kívánt következményekkel járhatnak. A jó hírünk azonban az, hogy ezek a kis bakik könnyen kijavíthatók. Olvass tovább, összegyűjtöttük neked a Your Tango segítségével a pár leggyakoribb hibát, amelyek elhagyásával nagyobb valószínűséggel jutsz sikerre!

​1. Nem a legjobb fotóidat használod

Mindannyian ugyanazt keressük: egy vonzó partnert nagyszerű személyiséggel. De legyünk őszinték, az online társkereső oldalakon először mindig a fotókat nézzük meg. A távoli vagy homályos képek erős piros zászlók, ahogyan azok a képek is, amelyeken csak az arcod (vagy annak csak az egyik oldala) látható. Ronnie Ann Ryan társkereső tréner azt javasolja, hogy három-öt olyan képet tegyél fel, amelyeken az arcod és a tested is látható, majd hozzáteszi, hogy legyél egyedül a képeken, ne „gyerekekkel, háziállatottal, baráti társasággal vagy akár egy másik férfival". Végül jöhet egy mosoly, és egy randihoz illő ruha!

​2. Túl hosszú a profilod

Az online társkereső profilod nem a memoárodnak vagy a véleménycikkednek való hely. A másik fél rápillant a képeidre, elolvassa azt a néhány átgondolt és nyelvtanilag helyes mondatot, és ez alapján eldönti, akar-e üzenetet küldeni neked. Törekedj a 300 vagy annál kevesebb szóra.

​3. Túl általánosan fogalmazol

egy l\u00e1ny nevetve n\u00e9zi a telefonj\u00e1t

Fotó: Shutterstock

A magyartanárodnak igaza volt: a konkrét részletek életre keltik az írást, és kiemelnek a tömegből. Ahelyett, hogy valami általánosat írnál, mint például: „szeretek edzeni, utazni és időt tölteni a barátaimmal", írj részleteket. Milyen sportokat szeretsz? Mi volt a legjobb utazás, amin valaha is részt vettél? Mit szoktatok együtt csinálni a barátaiddal? A részletek beszélgetésindítók lehetnek, az érdekes profilok pedig érdekes embereket vonzanak.

​4. Sztereotipikusan „csajos" érdeklődési köröket sorolsz fel

Bár a profilod téged képvisel, azért de ne felejtsd el, hogy a férfiaknak is próbálsz tetszeni. Ha csak sztereotipikusan csajos érdeklődési köröket sorolsz fel, például romantikus vígjátékokat, balettet vagy pilatest, lehet, hogy nem fogsz annyi pasit vonzani, amennyit szeretnél. Ossz meg univerzálisabb érdeklődési köröket, kedvenc könyveket, filmeket. A férfiak szeretik a szép kinézetet, de azt is szeretnék érezni, hogy van bennetek valami közös.

​5. A „kötelező dolgok" elfelejtése

Nagy különbség van az elvárások és az igényesség között. A konkrét, gyakran felszínes követelmények − magasság, életkor, karrier stb. − listájának közzététele visszautasító tényező lehet a férfiak számára. Ne legyél olyan biztos benne, hogy már mindent tudsz álmaid férfijáról – hiszen még nem is találkoztál vele!

​6. Válaszolj − még akkor is, ha nem érdekel a dolog

Biztos nem akarsz majd mindenkivel találkozni, aki ír neked. És ez így van rendjén! De ne kövesd el azt a hibát, hogy nem írsz vissza. Tartsd tiszteletben a többi embert, akik a szerelmet keresik.

Nyitókép: Shutterstock