egy nő és egy férfi nevet fekve

3 dolog, amit semmiképp se adj fel egy kapcsolatban

Új kapcsolatba lépve mi nők gyakran feladjuk addigi életünk egy részét, és igazodunk a másikhoz. Ez azonban nem csak nehezteléshez és frusztrációhoz vezethet idővel, de egy magányos, boldogtalan kapcsolatnak is utat nyithat. Összegyűjtöttük azt a 3 apró dolog, amit soha nem szabadna feladnunk egyik párkapcsolatban sem.


1. Női energia

Mi nők általában több érzelmi mélységgel töltjük fel a kapcsolatot. Míg a pasikat elsősorban a tények érdeklik (hova menjünk, és mit együnk), addig minket az érdekel, ami a felszín alatt van. A férfiaknál a versengő társadalmi kondicionálás arra készteti őket, hogy hatalmi pozícióra törekedjenek és egymással versenyezzenek, de vágynak a nők által hozott női tulajdonságokra. A kötődéssel és törődéssel valami döntő fontosságú dolgot viszünk a férfi-nő duóba.

​2. Egyéniség

Amikor vonzódunk valakihez, tudattalanul átvisszük rá a saját attitűdjeinket, meggyőződéseinket, értékeinket és érzéseinket. Feltételezzük, hogy olyanok, mint mi, és olyan dolgokat várunk el, amelyek nem fognak megtörténni.

egy f\u00e9rfi \u00e9s egy n\u0151 nevetnek

Fotó: Shutterstock

Továbbá az is probléma, hogy emiatt nem érezzük szükségét a kommunikációnak, pedig minden kapcsolatnak jót tesz, ha a felek többet beszélgetnek egymással. A be nem teljesült elvárások pedig csalódáshoz vezetnek, ami, ha ismétlődik, sértettséghez vagy nehezteléshez vezethet.

​3. Barátságok

A barátságok megtartása kulcsfontosságú a magány elhárítása érdekében. Akárhogy váltogatod is romantikus partnereidet, a barátnőiddel való kapcsolataid jó esetben egész életedben állandóak. A barátnők érzelmi támogatást, és elfogadást nyújtanak, és mindig ott vannak, ha segítségre van szükséged.

Forrás: YourTango

Nyitókép: fShutterstock