Nyakát megérintő nő

6 módszer a száraz bőr kezelésére a nyakon

Ha száraz a bőrünk a nyakunkon, ne aggódjunk, nagyon gyakori problémáról van szó, amely könnyen kezelhető.


A nyakunkon a bőr sokkal vékonyabb, mint például az arcbőrünkön. Az itt lévő, vékony, felhám alatti szövetréteg, a dermis kollagénből áll, de itt kevesebb van belőle és kevesebb a szerkezeti támasz is, így ez a kényes terület hajlamosabb a ráncosodásra, mondja Dr. Tiffany Libby amerikai bőrgyógyász.

Hozzáteszi, hogy a nyakunkon kevesebb faggyúmirigy is van, amelyek olajat és természetes hidratáló anyagokat választanak ki. Ezáltal a terület hajlamosabbá válik a kiszáradásra is. Ráadásul valószínűleg nem ápoljuk annyira ezt a területet, mint az arcbőrünket például.

Valószínűleg már összeállítottuk az arcápolási rutinunkat, most itt az ideje, hogy ugyanezt megtegyük az alatta lévő területtel is. Mivel a nyakunk bőre olyan vékony, fontos, hogy némi segítséget toborozzunk az erősítő összetevőkkel teli krémekből és szérumokból. Mutatjuk, mit és hogyan érdemes alkalmazni.

1. Vastagabb krémek

A krónikus kiszáradás árulkodó jele annak, hogy a bőrgát nem olyan erős, mint amilyen lehetne. Ezt egy vastag krém segítségével megerősíthetjük. A vastagabb állag segít lezárni a nedvességet, és megakadályozza a további vízveszteséget. Érdemes naponta kétszer, különösen este felkenni a választott terméket. A kenőcs használata közvetlenül fürdés vagy zuhanyzás után segít minimalizálni a bőrszárazságot és a fellángolásokat.

2. Ceramidok és glicerin

Olyan bőrápoló összetevőket keressünk, amelyek gyógyító erejűek. Az olyan hidratáló összetevők, mint a glicerin, a hialuronsav és a ceramidok segítenek megerősíteni és támogatni a bőr nedvességgátját a száraz, irritált bőr elleni küzdelemben.

3. Párásító

A környezet stresszként hathat a bőrünkre. A kinti időjárás mellett a benti környezet is befolyással lehet ránk. A hidegebb téli hónapokban a beltéri száraz meleg és a levegő alacsony páratartalma miatt bőrünk víztartalma lecsupaszodik. A nedvesség visszaadása az otthonunk levegőjéhez segít ezt minimalizálni. Egy egyszerű párásító hozzáadása sokat segíthet.

4. Hámlasztó elhagyása

Ha bármilyen bőrpanaszunk van, a legutolsó dolog, amit szeretnénk, hogy tovább súlyosbítsuk. Bár csábító lehet, hogy megpróbáljuk lecsiszolni a hámló foltokat, csak rontunk a helyzeten. Kerüljük a fizikai bőrradírokat, mivel ez felgyorsíthatja az irritáció tüneteit, és válasszuk inkább a gyengédebb testlemosókat.

5. Illatanyagok kerülése

Sokan közülünk naponta egyszer vagy többször parfümöt fújnak magukra. Ha azonban hajlamosak vagyunk a nyakunkra fújni vagy csepegtetni az illatot, az lehet a probléma forrása, ugyanis az illatanyagok irritáló hatásúak lehetnek. A parfüm nyakra való felvitele gyakori oka a szárazságnak és az irritációnak, mivel azok gyakran tartalmaznak alkoholt, ami szárít, és természetesen illatanyagot, ami a kontakt dermatitisz gyakori oka. Érdemes inkább a ruhánkra permetezni az illatból.

(Byrdie)

Nyitókép: Shutterstock