narancsok és két parfümös üveg

Ha nyári parfümöt keresel, nem találsz ezeknél jobbat

Amint az időjárás melegedni kezd, az illatkollekciónkban megjelennek a citrusos parfümök. És nem hiába: a citrusos jegyek kétségkívül a legsokoldalúbbak és leghatásosabbak a nyár folyamán.


Te is a citrusos parfümök híve vagy? Jó , ha tudod, hogy általában a parfümkészítők azért használják a citrusos jegyeket, hogy örömteli, hangulatjavító minőséget adjanak hozzá. Akár mély, fás alapillattal, virágos szívvel vagy pezsgő csúcsillattal kombinálják, a citrusos elem minden tavaszi/nyári illathoz elengedhetetlen. Garantáljuk, hogy ha az alábbi citrusos parfümök bármelyikét viseled, valaki már az első viselés után rá fog kérdezni, hogy mi ez.

​1. Diptyque Eau Des Sens

Könnyen lehet, hogy ez a valaha készült legjobb citrusos parfüm (sőt, a legjobb parfümök egyike). Bárhová mész, valaki meg fog dicséri érte. Elsőre hűsítő és friss az orrban, de van benne egy megnyugtató fás melegség, ami az ismerősség érzetét sugározza, és vonzza az embereket – mint egy narancsfa, amely a délutánt a nyár közepi nap sugaraiban töltötte.

​2. Chanel Chance Eau Fraîche

Semmi másból nem árad annyira a luxus, mint egy Chanel parfümből. Ez a parfüm friss, lédús, hűsítő, és elég könnyű ahhoz, hogy ne érezzük túl erősnek. De az egészben ott van a csillogás – mintha az egész illat gyémántokkal lenne megspékelve.

​3. Olfactive O Citrus

Lehetetlen nem mosolyogni, amikor megszagolod ezt a parfümöt. Citrusos a legtisztább formájában – mintha kettévágnánk egy citromot. Ami azonban annyira különlegessé teszi, az az, hogy semmi ragacsos vagy meleg nincs benne. Olyan csábító frissességgel rendelkezik, amit nagyon nehéz elérni a citrus alapú parfümökben.

​4. L'Objet Kérylos

Ez az illat, mintha egy túlérett citrusgyümölcs csapódna egy napsütötte mediterrán sziklára a tengerparton. Megvan benne az a lédús ragacsosság, de anélkül, hogy túl édesnek éreznénk – van benne egy tenger-szerű frissesség, ami tisztán tartja a légutakat.

​5. Phlur Tangerine Boy

Szeretnél egy narancsos citrusos illatot, ami a tengerpartra és a fagylaltra emlékeztet? Ezt adja a Phlur Tangerine Boy. Lédús és élettel teli, szinte ehető illat. Ez az a fajta parfüm, amivel legszívesebben leöntenénk magunkat, amikor a bőrünk bronzos árnyalatú.

​6. Maison Margiela Replica From The Garden

Ez az illat messze nem az a tipikus citrusos illat. Inkább olyan, mint egy üvegház, tele a legzamatosabb, legérettebb paradicsommal. Ennek ellenére van benne egy olyan harapós frissesség, amit csak a citrusok hozzáadásával lehet elérni. Mint egy hűsítő zuhany a legforróbb napok után,

​7. & Other Stories Solar Essay

Napfény egy üvegbe zárva. A citrom bevonása tagadhatatlanul citrusossá teszi, de a fehér virágillat, a melegítő fás illat és a tonka hozzáadása az egészet ragyogóvá teszi, mintha napsugarak sugároznának belőle. Olyan, mintha a déli napsütésben egy napozóágyon feküdnénk, és gondtalanul hagynánk, hogy elteljen a nap.

Forrás: Marie Claire UK

Nyitókép: Shutterstock