A korona, jelenetkép

Lesz 7. évada A korona sorozatnak? Ezt tudjuk eddig

Az embereket világszerte lenyűgözi az uralkodók története, kiváltképp, ha a brit királyi családról van szó. Ez az oka annak is, hogy amikor 2016 novemberében debütált A korona a Netflixen, mindenki látni akarta II. Erzsébet királynő felemelkedésének drámai elbeszélését.


A sikersorozat, amelyet nyolc díjra jelöltek a vasárnapi, 2024-es Emmy-díjátadón, a néhai uralkodónőt követi nyomon, ahogyan trónra lépett és Anglia királynője lett. Hat évtizedet átívelve nézhetjük, ahogy hozzámegy Fülöp herceghez, életet ad négy gyermeknek (köztük III. Károly királynak és Anna hercegnőnek), és gyászolja menye, Diána hercegné halálát. Azt is végignézte, ahogy unokái, Vilmos herceg és Harry herceg eligazodnak a felnőttkorban, előbbi pedig beleszeret Katalinba.

Tekintettel arra, hogy a sorozat hat évada alatt hatalmas rajongótáborra tett szert, és a kritikusok is elismerően nyilatkoztak róla, bizonyára benned is felmerül a kérdés: vajon visszatér-e A korona egy újabb évadra?
Sajnos úgy tűnik, hogy a sorozatnak egyelőre vége, de a döntés mögött jó indok áll.

​Lesz-e 7. évada A koronának?

A korona, jelenetk\u00e9p

Fotó: Netflix


Jelen állás szerint úgy néz ki, hogy csak hat évad lesz. A dráma utolsó évada 2023 végén került adásba a Netflixen, amely a királyi család eseményeit dokumentálja 1997 (Diána hercegné halálos autóbalesete) és 2005 (Károly király Kamilla házassága) között.

Miért állt le A korona a brit királyi történelem ilyen sarkalatos pontján? A sorozat alkotója és írója, Peter Morgan szerint nem valószínű, hogy lesz 7. évad, mivel 10 évig fejlesztette a drámát, és befejezte a munkát a történeten.

Tíz éven át minden egyes nap dolgoztam a sorozaton, beleértve a munkaszüneti napokat és a karácsonyt is. Büszke vagyok arra, hogy eljutottam a végére, és megcsináltam, amit ígértem. A királynő egyszerre volt egy nagyon hétköznapi ember, és egy teljesen egyedi és figyelemre méltó személyiség

− mondta a Netflix Tudumnak 2024 márciusában.

Sőt, Peter azt is elmondta a Deadline-nak, hogy soha nem gondolta, hogy A korona összesen hat évadnál tovább tartana.

Az]világossá vált, hogy ez a tökéletes idő és hely a befejezéshez. Hálás vagyok a Netflixnek és a Sony-nak, hogy támogattak ebben a döntésemben

− mondta a csatornának 2020 januárjában.

A korona, jelenetk\u00e9p

Fotó: Netflix

Van még egy másik elem is, ami szerepet játszik abban, hogy A korona nem készít új epizódokat. Tekintettel arra, hogy Vilmos hercegnek és Katalinnak azóta három gyermeke született (György herceg, Sarolta hercegnő és Lajos herceg), valamint Harry herceg és felesége, Meghan Markle (akivel közös fia, Archie és lánya, Lilibet) családja között feszült a dinamika, a sorozatnak még jó ideig folytatódnia kellett volna − különösen Harry herceg és Meghan tekintetében −, ha nem ott ér véget, ahol véget ért.

Meghan és Harry története még közel sem ért véget. És boldog vagyok, hogy soha nem fogom megírni

− mondta Peter a Town and Countrynak 2020 októberében.

​Lesz előzménysorozata A koronának?

Mindezek ellenére a rajongók reménykednek A korona-univerzum esetleges visszatérésében − esetleg egy előzménysorozat formájában.

Van egy ötletem. De előbb még el kell intéznem néhány más dolgot. Másodszor, egyedi körülményekre lenne szükség ahhoz, hogy összejöjjön. Ha visszamennék A koronába, akkor mindenképpen visszamennék az időben

− mondta Peter a Variety-nek 2023 októberében, megerősítve, hogy az ötlete megelőzné Erzsébet királynőt.

A korona, jelenetk\u00e9p

Fotó: Netflix

2024 augusztusában az alkotó ismét azzal ugratott, hogy visszamegy az időben.

Ha visszamész az időben, mindig megvan a lehetőséged a metaforára. Találhatsz egy történetet a múltban, és elmesélheted azt, és az valójában egy történet lesz a jelenről, de álcázva. És szerintem ez egy elegánsabb út lehet. Onnan továbblépni, ahol jelenleg abbahagytam a sorozatot, túl korainak érzem

− mondta a The Hollywood Reporternek.

Hogy az előzménysorozat végül megvalósul-e, azt majd az idő eldönti, de mi mindenképpen résen leszünk!

Forrás: Goodhousekeeping

Nyitókép: Netflix