Ryan Gosling élőben is előadhatja ikonikus Barbie-beli jelenetét?

Ryan Gosling élőben is előadhatja ikonikus Barbie-beli jelenetét?

Sok rajongó álma válna valóra.


A díjátadó szezon már javában tart, alig néhány hete jelentették be az Oscar-jelöléseket. Az olyan filmek, mint az Oppenheimer, a Szegény párák és a Megfojtott virágok -jelölései borítékolhatók voltak, a Barbie című film esetében azonban nagy port kavart, hogy míg az azt rendező Greta Gerwiget és a főszereplő Margot Robbie-t nem jelölték, addig a Kent alakító Ryan Gosling ott van a legjobb férfi mellékszereplőnek járó díj kategória jelöltjei között.

Gosling nem sokkal később csalódását fejezte ki amiatt, hogy sem Gerwig, sem Robbie nem kapott Oscar-jelölést.

„[...] nincs Ken Barbie nélkül, és nincs Barbie-film Greta Gerwig és Margot Robbie nélkül”

– fogalmazott a színész.

A film így is összesen nyolc jelölést kapott, többek között Robbie-t producerként,Gerwiget pedig a legjobb adaptált forgatókönyv kategóriában jelölték, valamint a filmben elhangzó I'm Just Ken című dal a legjobb eredeti dal kategóriában versenyez.

Ebben a kategóriában a jelöltek általában az Oscar-gálán fellépnek, így a rajongók reménykedhetnek abban, hogy Gosling felölti Ken fehér bundáját, fejpántját, és élőben is előadja a Barbie egyik legikonikusabb jelenetét adó dalt.

Bár a Variety-nek adott interjújában a színész elmondta, hogy nem mondana nemet erre a jövő hónapban megrendezésre kerülő Oscar-díjátadón, de eddig nem érkezett felkérés ezzel kapcsolatban.

„Még mindig nem kértek fel rá. Lehet, hogy túl nagy kockázat lenne, ha én csinálnám. Nem tudom, hogyan működne. De nyitott vagyok rá”

– fogalmazott.

Amikor megkérdezték tőle, mi kellene ahhoz, hogy a Kenergy-t előadja, a színész azt válaszolta, hogy „szükségük lenne egy költségvetésre”, hogy a varázslat megtörténjen. Azt is elárulta, hogy valójában mennyire volt megterhelő Ken szerepe.

„Valamilyen módon minden, amit tettem, ehhez vezetett. És nem hiszem el, hogy ezt mondom. Voltak olyan pillanatok, amikor azt gondoltam: 'A Blue Valentine óta nem éreztem, hogy ilyen keményen dolgoztam volna. Voltak pillanatok, amikor a Blue Valentine forgatásáról teljesen érzelmileg kimerülve jöttem el, hazafelé menet a kocsi padlóján feküdtem, csak úgy – üresen. És még nehezebb volt Kent eljátszani. És arra gondoltam: 'Hogy érezhetem ezt ebben a filmben?'”

Gosling korábban is nyilatkozott már arról, hogy Ken volt élete eddigi legnehezebb szerepe:

„A következő benyomásom pedig az volt, hogy ez a legnehezebb szerep, amit valaha is eljátszottam. Hogyan közelíted meg egy 70 éves, ágyék nélküli baba szerepét? Erre nem lehet semmilyen kutatást végezni. Nincs, akit követhetnél, nincsenek dokumentumfilmek, amiket megnézhetnél, nincsenek Kenről írt könyvek. Egyedül vagy.”

A 96. Oscar-díjátadóra 2024. március 10-én, 23 órakor kerül sor.

(Marie Claire)

Nyitókép: Pinterest