egy pár nevetve popcornt eszik és filmet néz egy fotelban ülve

8 sorozat és film, amire azonnal rákattansz, ha éppen újat keresel

Már megint a végére értél egy sorozatnak, és éppen újat keresel a hétvégére? Szerencsére a streaming-szolgáltatók elég nagy választékot kínálnak, csak meg kell találni az új kedvenceket.


A toplistás szekciók is mindig tele vannak újdonságokkal és régi, de valamiért újra felkapott sorozatokkal és filmekkel. De hogy ne tölts vele túl sok időt, most is összegyűjtöttünk neked egy heti listát. Szemezgess bátran!

​1. A Sun fivérek

Ha szereted Michelle Yeoh-t (Minden, mindenhol, mindenkor), akkor ezt a népszerű sorozatot látnod kell a Netflixen! A történet egy tajpeji gengsztert követ, aki kénytelen megvédeni az anyját és a testvérét, miután az apját lelőtték. Persze van egy bökkenő, mert a családjában nem mindenki tud a valódi foglalkozásáról. Yeoh mellett a sorozatban feltűnik JustinChien, Highdee Kuan, Sam Li, Alice Hewkin, Madison Hu és Lee Joon.

​2. Griselda

Ha még nem láttad, mindenképp vess egy pillantást erre a Netflix-sorozatra! Griseldát (Sofía Vergara) egy női bűnbanda főnöke, aki a floridai Miamiban a 70-es évek végétől a 2000-es évek elejéig vezette saját kokainüzletét. A sorozat azt mutatja be, hogyan hozta létre a történelem egyik leghírhedtebb kartelljét. Vergara pedig csak úgy ragyog Blanco szerepében!

​3. Átutazó

Jamie Dornan (A szürke ötven árnyalata) egy olyan férfit alakít, aki egy autóbaleset után a kórházban ébred. A probléma? Rengeteg ellensége van, akik holtan akarják látni, de nincs emléke arról, hogy mi történt vele. Az Átutazót eredetileg 2022 januárjában mutatták be, de a második évad a múlt hónapban debütált. Az HBO Maxon láthatod.

​4. Igazi amerikai rémálom

Ezt a dokumentumfilmet sem először ajánljuk, nem véletlenül. Egy 2015-ös esetet vizsgál, amelyben állítólag megtámadtak egy házaspárt meg az éjszaka közepén. Bár a férfi azt állítja, hogy a barátnőjét elrabolta a betolakodó, a rendőrség azonnal gyanúsítottként tekint rá. A dokumentumfilm három részből áll, és mindegyik elbizonytalanít, hogy ki mond igazat. Érdemes egyhuzamban végignézni az epizódokat, mert ha egyszer elkezdted, nem fogod tudni kikapcsolni.

​5. Az ifjú Sheldon

Ismerd meg Sheldon Coopert, a tehetséges fiút, aki próbálja megtalálni a helyét a világban. Fejlett tanulási képességei miatt nehezen illeszkedik be a többi gyerek közé, de elhatározza, hogy változtat ezen. Eközben a szülei azzal küzdenek, hogy egy olyan fiút próbálnak felnevelni, akit nem értenek. A sorozat az Agymenők előzménye, a spin-off narrátora Jim Parsons, aki a később Sheldon felnőtt változatát alakítja.

​6. Nagy Sándor: Egy isten születése

Az ókori görög Makedónia királya volt Nagy Sándor, de vajon mi inspirálta az egész világ meghódítására? A hatrészes doku szakértői interjúk és rekonstrukciók segítségével vizsgálja meg életét és azt, hogyan vált kiemelkedő személyiséggé. A történelem szerelmeseinek kötelező ez a Nagy Sándorról szóló vadonatúj Netflix-dokumentumfilm.

​7. Nem versz át

Ismerd meg Maya Sternt (Michelle Keegan), az egyedülálló anyát, aki a férje elvesztését gyászolja. Azonban amikor felszerel egy titkos dajkakamerát a lánya játszószobájában, nem számít arra, hogy a felvételeken megpillantja volt férjét a gyereknél. Ez arra készteti, hogy saját nyomozást indítson a férfi halála ügyében, és olyan titkokat tár fel, amelyek mindent megváltoztatnak. A sorozat Harlan Coben 2016-os regénye alapján készült, és olyan izgalmakat tartogat, hogy nem tudod majd abbahagyni.

​8. Szerelem és autizmus

A Szerelem és autizmus az autizmus spektrumán élő fiatal felnőtteket követi, akik megpróbálnak eligazodni a szerelem, a randizás és a kapcsolatok terén. Interjúkat is tartalmaz a családjukkal és a barátaikkal, valamint egy párkapcsolati tanácsadóval és egy klinikai pszichológussal, aki az autizmus spektrumzavarokra specializálódott. Nemrég megjelent a második évad is a Netflixen.

Forrás: PureWow

Nyitókép: Getty Images