Liza Weil a Szívek szállodájában

Ez a Szívek szállodája-jelenet kísértetiesen megjósolta A Grace klinika cselekményét

A Szívek szállodáját bármikor újra lehet nézni. De az évnek ebben az időszakában különösen jó újra átélni Rory (Alexis Bledel) és Paris (Liza Weil) tavaszi szüneti kalandját.


A 4. évad Bikinis csajok, bezsongott fiúk című része (amely idén lesz 20 éves) a barátnők komoly kísérletét mutatja be, hogy a tavaszi szünetet egy floridai tengerparti kirándulással töltsék, amely már tele van zajos, bulizós társaikkal.

Paris ügyesen szervez egy praktikus tengerparti napot − fizet az üdülőhely alkalmazottainak, hogy felállítsanak egy sátrat, asztalt és székeket biztosítsanak, és folyamatosan folyjon a jeges tea. Emlékezteti Janetet, a lányok másik szobatársát is, hogy kenje be magát fényvédővel.

Az állandó vállfeszülés pedig púposságot okoz

− válaszolja Janet.

Jó, menj csak, úgy hallom, a melanoma most nagyon trendi

− feleli Paris.

Az előadásmód rendkívül Parisos, de ennyi évvel később ez a mondat azért tűnik ki, mert egy másik Liza Weil-karakterhez kapcsolódik.

A Grace klinika 5. évadának Remény a jövőben című részében Izzie Stevens eldönti, hogy aláveti-e magát az agyműtétnek az áttétes melanomája miatt. Konzultál Weil karakterével, Alisonnal, aki szintén rákos, és látszólag osztja Izzie (Katherine Heigl) diagnózisát.

Katherine Heigl \u00e9s Liza Weil A Grace klinik\u00e1ban

Fotó: Profimedia

Az egyik percben még egy egyetemista vagyok, aki a csapatban evez, de közben idióta vagyok, mert elfelejtem a naptejet, azt gondolva, hogy ez nem számít. Mert én én vagyok, és az élet eddig elég jól alakult számomra

− emlékszik vissza Alison a betegsége előtti életére. Sajnos Alison ugyanebben az epizódban meghal, és a veszteség arra ösztönzi Izzie-t, hogy elvégeztesse a kockázatos, de életmentő műtétet.

Aki régóta rajong Shonda Rhimes munkásságáért, az valószínűleg tudja, hogy Weil A Grace klinika-beli vendégszereplése nem az egyetlen kiruccanása Shondalandba. A Szívek szállodája öregdiákját maga Rhimes hívta meg a meghallgatásra, és a szerepet megelőzte a Doktor Addison-ban és a Botrányban való szereplés, mielőtt 2014-ben a Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot? főszerepébe lépett.

Mindig valami teljesen más feladatot kapok, ami Shondát dicséri. Vannak stabil emberei, akiket újra és újra felhasznál, de színészként soha nem korlátoz téged. Általában olyan szerepet ad neked, ami teljesen más, mint amit legutóbb játszottál

− mondta egyszer Weil a Hollywood Reporternek.

Forrás: Bustle

Nyitókép: Profimedia