Wednesday, jelenetkép

A Wednesday 2. évada egy tökéletes módszerrel hozhatja vissza Weems igazgatónőt

A Wednesday 2. évadában visszahozhatják Gwendoline Christie-t Weems igazgatónő szerepében, és a Netflix sorozatának ehhez még csak fel sem kell támasztania a karakterét.


Christie alakítja a Nevermore Akadémia igazgatóját Wednesday első ott töltött évében, de a Wednesday 1. évadának végén Marilyn Thornhill keze által meghal. Miután Marilyn Thornhill felfedi valódi személyazonosságát – Laurel Gates –, Nightshade méreggel szabadítja meg a Nevermore Akadémiát a vezetőjétől. Ezzel kiiktatja az iskola legjobb védelmét, így Laurel véghez tudja vinni gonosz terveit.

Szerencsére Wednesday és barátai képesek megakadályozni, hogy Laurel elpusztítsa a Nevermore Akadémiát, de Weems igazgató korai halála súlyosan érinti a finálét. Kissé meglepő, hogy a Wednesday ilyen korán végez a karakterével, különösen annak fényében, hogy Christie mennyire népszerű a Trónok harca után. A karakterében túl sok potenciál volt ahhoz, hogy ilyen rövid életű legyen. Vajon visszatérhet valahogy a 2. évadban? Van egy módja, hogy visszatérjen a Nevermore Akadémiára.

Ahogy egy Reddit-elmélet megjegyzi, a Netflix sorozat visszahozhatja Christie karakterét szellemként, és a jelenléte akkor is megmaradhat a Nevermore Akadémián, ha már nem él. Ez lehetővé tenné, hogy a sorozat mélyebben felfedezze a karaktert anélkül, hogy bonyolult cselekménybeli eszközökhöz folyamodna, hogy visszahozza őt az életbe. Ez azt is lehetővé tenné, hogy a a Nevermore Akadémia új igazgatóval tovább működjön, aki akár Weems szellemét is használhatná útmutatásként.

Weems szellemként való visszatérése azt is lehetővé tenné, hogy a Wednesday feltárja a háttértörténetét. A Wednesday nem szűkölködik bizarr jelenségekben már az első évadban sem, és a Nevermore Akadémia olyan helynek tűnik, ahol egy szellem simán ellakhatna, szóval elméletileg semmi akadálya ennek az elképzelésnek.

Weems igazgatónő szellemként való visszatérése ideális, mert nem teszi semmissé az 1. évadban bekövetkezett halálának tragédiáját. Sok sorozatban feltámasztják a karaktereket tragikus haláluk után, ezzel lekicsinyítve haláluk tétjét A Wednesday is gyengítené az 1. évad befejezését, ha feltámasztaná Weems-et.

Forrás: Screenrant

Nyitókép: Profimédia