Mozambik partvidéke

6 hely, ami Maldív-szigeteki élményt nyúlt, csak sokkal olcsóbb

A Maldív-szigetek kétségtelenül gyönyörű vidéke sok ember számára nem opció, vagy a túl sok turista miatt taszító. Éppen ezért alábbi cikkünkben összeszedtünk hat remek alternatívát, melyek ugyanúgy megadják a szigeti nyugodtságot, sőt még annál is sokkal többet.Riau-szigetek, Indonézia

A Dél-kínai tengeren átívelő Riau-szigetcsoport olyan érzést kelt, mint ha a világ peremén terülne el, a látszat ellenére viszont nagyon könnyen megközelíthető Szingapúrból komppal, vagy egy még érdekesebb járművel, egy Maldív-szigeteken is jellemző vízirepülőgép segítségével. A déli részein imádnivaló tengeri vidrák élnek, akik a fehér sziklákkal tarkított strandokon futkároznak, az északi területeken pedig akvamarin színű lagúnákba lehet botlani.

Mozambik

Mozambik hatalmas partvidéke ugyanazon az Indiai-óceáni részen osztozik, mint amelyen a Maldív-szigetek is. A strandok mentén a vízben filmbe illő korallzátonyok fogadják az érdeklődőket, valamint kiváló búvárhelyekre látogathatnak el a bátor utazók. Az ország vizeinek élővilágát olyan állatok jellemzik, mint a delfinek, tengeri teknősök, manta ráják és az év megfelelő időszakában a kék bálnák is, melyeket szerencsés helyzetben meg lehet pillantani.

Andaman- és Nikobár-szigetek, India

A Bengáli-öbölben fekvő szigetcsoport 572 különálló részből áll, melyek közül csupán 38 lakott. A türkizkék víz, az elefántcsont színű homok a pihenni vágyók legnagyobb álma, de ezeken a szigeteken aktív tevékenységeket érdemes leginkább végezni, hiszen csodálatos túraútvonalak vannak kiépítve az ottani esőerdőben, valamint kajakozási lehetőségek is bőven akadnak.

Palawan, Fülöp-szigetek

Az 1780 fantasztikus trópusi szigetből álló Palawan Ázsia egyik legnépszerűbb tengerparti célpontja, ellenben az északi területeket meglehetősen kevesen látogatják. Aki oda tervez utazást, az az érintetlen szigetek, szőke strandok, tengeri barlangok, elhagyatott öblök és magasra törő mészkőszirtek szép kirakóját találja, míg turistával alig találkozik a vidéken.

Bora Bora, Francia Polinézia

A Maldív-szigeteki villák messze földön híresek, ellenben a jól ismert látvány az 1960-as évekbeli Francia Polinéziájából származik. Az ottani korallzátonyok, halvány rózsaszínű strandok és a változatos tengeri élővilág káprázatos élményt nyújthat a megfáradt vándoroknak.

Sipadan Island, Malajzia

Egy óceánkutató úgy jellemezte ezt a szigetet, mint érintetlen műalkotás. Az egykor vulkanikus tevékenységektől pusztított terület ma már izgalmas és bámulatos merülőhelynek ad otthont, melyek víz alatti alagútjait korallokkal díszített falak szegélyzik és rengeteg tengeri élőlény úszkál bennük, kezdve a törpe csikóhalaktól a nagy pörölycápákon át a manta rájákig.

Nyitókép: Unsplash/Rohan Reddy

Forrás: CN Traveller