Repülő a levegőben

Ezen a két ülőhelyen soha nem szabad utazni a repülőn

A Velloy prémium privát utazási klub légiutas-kísérőket kérdezett utazási tippjeikről. Bár azt már tudjuk, melyek a legbiztonságosabb vagy éppen a legrosszabb helyek a repülőgépen, úgy tűnik, van egy sor – és azon belül két konkrét ülés –, amelyeket érdemes teljesen elkerülnünk.


A Velloy által megkérdezett egyik légiutas-kísérő azt tanácsolja az utasoknak, hogy ha tehetik, ne foglaljanak helyet a 11. sorban, mivel ez leggyakrabban a gép középső sora, így valószínűleg az itt ülők lesznek az utolsók, aki elhagyják a repülőgépet leszálláskor.

Egészen pontosan, a 11A és 11F ülést érdemes elkerülni, mivel az ablak mellett vannak, így tényleg mi szállunk le utoljára, ha ide szól a jegyünk.

Ez azonban még nem minden. Nem csak leszálláskor leszünk az utolsók, hanem az étkezési lehetőségeink is korlátozottak lehetnek, és bonyolultabb bármit venni a felszolgált kínálatból, amikor csak akarunk.

„Ha rövid távú járatra indul, akkor valószínűleg nem kap ételt, ha a gép közepén ül. Ha azt tervezi, hogy bármilyen italt vagy harapnivalót beszerez a bárból egy rövid-középtávú járat fedélzetén, akkor 100%-ban előre vagy hátul ül”

– magyarázta az egyik légiutas-kísérő elmagyarázta:

Rep\u00fcl\u0151g\u00e9p fed\u00e9lzete, \u00fcl\u00e9sek h\u00e1tulj\u00e1n be\u00e9p\u00edtett k\u00e9perny\u0151kkel

Fotó: Unsplash

„Ha középen ülsz, különösen hazafelé, sokkal valószínűbb, hogy eladtuk azt, amit akarsz, mert mindig elölről és hátulról kezdünk, és a közepe felé haladunk”

– tette hozzá.

(Marie Claire)

Nyitókép: Unsplash