Vilmos walesi herceg és Katalin walesi hercegné

Vilmos hercegék reagáltak a Katalinnal kapcsolatos pletykákra

A walesi herceg nem kíván belemenni a felesége egészségi állapotával és hollétével kapcsolatos találgatásokba.


Néhány nappal ezelőtt írtunk róla mi is, hogy a walesi hercegné először tűnt fel a nyilvánosság előtt januári hasi műtétje óta, de húsvétig nem vállal nyilvános feladatokat.

Katalin hercegné december óta nem volt látható a nyilvánosság előtt, majd január 17-én derült ki, hogy tervezett hasi műtéten esett át. Katalint hétfőn egy, az édesanyja által vezetett autóban utazva fotózták le az angliai Windsor kastély közelében.

Annak ellenére, hogy a Kensington-palota többször is jelezte, hogy az információkat csak szükség szerint teszik közzé, sokan meglepődtek azon, hogy a királyi család nem tett nagyobb erőfeszítéseket annak érdekében, hogy mindenkit megnyugtasson, hogy Katalin hercegné jól van.

„A munkájára koncentrál, nem pedig a közösségi médiára”

– nyilatkozta nemrég a People magazinnak Vilmos herceg egyik szóvivője.

A kiadvány legújabb, a walesi hercegről és családjáról szóló beszámolója azt is megjegyzi, hogy Vilmos az utóbbi időben fokozta nyilvános szerepléseinek ütemezését.

A Katalin hercegné műtétjéről szóló, január 17-én megosztott eredeti közleményben a Kensington-palota jelezte, hogy a hercegnő értékeli az érdeklődést, amit a hír kivált, és reméli, hogy

„a nyilvánosság megérti azt a vágyát, hogy a lehető legnagyobb normalitást tartsa fenn gyermekei számára... és azt a kívánságát, hogy személyes egészségügyi információi bizalmasak maradjanak”.

A közösségi média összeesküvés-elméleteken túl ellentmondásos hírek érkeztek arról, hogy a hercegnő mikor térhet vissza királyi feladataihoz. Miután bejelentették, hogy részt vesz a júniusi Trooping the Colour ceremónián, a brit hadsereg csendben törölte a nevét a résztvevők listájáról, mivel a jelenlétét hivatalosan sosem erősítették meg.

A Time szerint a részt vevő királyi családtagok listáját általában a tényleges esemény időpontjához közelebb szokták megerősíteni.

A Kensington-palota az elmúlt hetekben többször is közleményt adott ki Katalin hercegné állapotáról. Erre azért is lehetett szükség, mert egyre több találgatásról lehetett olvasni a médiában, melyek némelyike már-már abszurd volt.

Az egyik szerint a hercegné műtétje közben komplikációk léptek fel, aki emiatt kómába esett. A március 4-i új fotók megjelenése után azonban újabb összeesküvés-elméletek születtek, többek között egy olyan, miszerint a fotók megrendezettek, de volt, aki szerint testdublőrt használtak a felvétel elkészítéséhez.

(Glamour UK)

Nyitókép: Profimedia