Neveletlen hercegnő 3: Csalódást keltő hírek érkeztek Anne Hathawaytől

A Neveletlen hercegnő plakátja

Bár a Disney tavaly novemberben zöld utat adott a Neveletlen hercegnő 3-nak, továbbra is kérdéses, hogy mikor érkezik. A főszereplőt alakító Anne Hathaway nemrég egy csalódást keltő bejelentést tett a munkálatokkal kapcsolatban.

Sajnálatos módon a forgatásokkal és a forgatókönyv megírásával kapcsolatban nem születtek nagyon pozitív hírek. Bár a film engedélyt kapott, az egykori szereplők közül még Hathaway sem volt hajlandó aláírni a szerződést. Ez azért is érdekes, mivel a második rész óta ő kampányolt legjobban a harmadik felvonás mellett.

A helyzet az, hogy a Neveletlen hercegnő első része a popkultúra egy lényeges elemévé nőtte ki magát és nagyon sok ember kedvencei közé tartozik. A második rész képes volt ugyanazt a színvonalat képviselni a rajongók nagy örömére. Bár mindkét produkció kétes kritikákat kapott a filmes szakmától, mégis megkerülhetetlen alkotásokról van szó.

Ezt a tendenciát megtartani nagyon nehéz, éppen ezért senki sem akar valami olyasmin dolgozni, ami tönkreteheti a franchise hírnevét. Hathaway mellett a másik főszereplő, Julie Andrews idén már 87 éves. A színésznő elmondása szerint nem biztos benne, hogy neki vissza kellene még térnie a karakteréhez, hiszen sokkal idősebbnek néz ki, mint amikor utoljára játszotta.

www.youtube.com

The Princess Diaries (2001) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

Mellettük az eredeti szereplőgárdából Hector Elizondo is úgy nyilatkozott korábban, hogy visszatérne, de azóta sok minden változott. Az első két rész rendezője Garry Marshall volt, aki 2016-ban elhunyt. A halála után kétséges, hogy vissza tudják-e még hozni ugyanazt a minőséget, így a legtöbb egykori színész feltűnése is bizonytalan.

Amennyiben nem ragaszkodnak az eredeti karakterekhez, akkor egy reboot formájában térhet vissza a klasszikus film története, de az sem sokkal egyszerűbb. A készítőknek abban az esetben nagy kutatómunkát kellene fektetniük az előkészületekbe, és még úgy sem biztos, hogy sikert érnének el.

Anne Hathaway legutóbbi nyilatkozata a filmről vegyes érzéseket válthat ki a rajongókból. Többek között türelmet kért, hogy a lehető legjobb munkát végezhessék. Ez bíztató, hiszen jobb, ha nem kapkodják el a történet és a karakterek megírását. Viszont ez azt is jelenti, hogy egy ideig még biztosan nem számíthatunk a megjelenésre.

A Screen Rant cikkében így idézték Hathaway szavait:

„Tudom, hogy ez nagyon frusztráló és igazából mi is ugyanezt érezzük. Ez egy olyan folyamat, amihez türelem kell, és ezért most mindenki tekintse magát a filmes szakma részének, mert valójában ennyi időbe telik, amíg elkészülnek a dolgok.”

A megjelenésig szeretnénk ajánlani néhány filmet, ami betöltheti az űrt. Egy korábbi írásunkban összeírtunk néhány címet, mely tematikáját vagy stílusát tekintve emlékeztet a Neveletlen hercegnőre. Kapcsolódó cikkünket itt lehet elolvasni.

Nyitókép: Instagram/mundoandytv