
Köztudott, hogy a feldolgozott húsok nem tesznek jót az egészségünknek – összefüggésbe hozták már őket a demenciával, a cukorbetegséggel és a rákos megbetegedésekkel. De vajon mennyi számít „biztonságos” fogyasztásnak? Egy új kutatás szerint semennyi.

Bár a szakértők általában arra összpontosítanak, hogy milyen ételeket fogyaszthatunk az egészségünk javítása érdekében, van még valami, amire oda kellene figyelnünk az étkezések során.

Az Egyesült Államokban a felnőttek közel 25%-a hagyja ki minden nap a reggelit az American Journal of Clinical Nutrition adatai szerint. Ennek leggyakoribb oka az étvágy hiánya és a fogyás iránti vágy.

A hamburger a gyorsételek kvintesszenciája: szaftos, zamatos hús, ropogós salátával, olvasztott sajttal és pikáns szószokkal körítve. Az élelmiszerszakértők szerint mégis rosszul fogyasztjuk őket.

Egy közösségi média felhasználó megosztott egy videót a TikTok-on a spagetti helyes fogyasztásáról és ezután hamar ki is derült, hogy sokan nem tudják, hogyan kell enni ezt a tésztafélét. De akkor mi a megfejtés?

Az ünnepi időszak az öröm, az ünneplés és a finom ételek és ételek élvezete lehet. Sokak számára azonban érzelmi és stresszes időszak is lehet. Ez a stressz megnyilvánulhat étkezési szokásainkban, ami az úgynevezett érzelmi vagy stresszevéshez vezet.

Mutatjuk, mennyi cukrot fogyaszthatunk biztonságosan egy nap, és mely cukorforrások a legkockázatosabbak.

Thomas Parker Bowles brit gasztronómiai író és ételkritikus hamarosan megjelenő, Cooking and the Crown: Royal Recipes from Queen Victoria to King Charles III. (Főzés és a korona: Királyi receptek Viktória királynőtől III. Károly királyig ) című könyvében elárulja, hogy mit esznek a királyi…