fényvédő, napfény, napolaj

Miért a stiftes fényvédő a legjobb választás?

Sok különböző módja van a fényvédők használatának, de amikor az arcod védelméről van szó, nem sok termék tud versenyezni a stiftes verzióval. Hogy miért? Egyrészt jóval megkönnyíti az ismételt alkalmazást, másrészt meglepően jól teljesít a sminkréteg felett is, sőt, folyadékos társaival ellentétben még a repülőre is felvihető.


Nem csak nyáron, de az év minden hónapjában ajánlott valamilyen fényvédő termékkel óvni bőröd a káros UV sugarak ellen, szóval miért ne használnál egy olyan opciót, amit egyszerű alkalmazni és még sok helyet sem foglal el?

A fényvédők más típusaival ellentétben a stiftek nem fognak kifolyni a táskádban, és még véletlenül se csípik majd a szemed úgy, mint a spray-s verziók.

Három bőrgyógyászati szakértő, Dr. Debra Jaliman, Dr. Peter Young és Dr. Sonia Batra is kifejtette véleményét a fényvédők kapcsán. Dr. Jaliman elmondása szerint a stiftes termékek ugyanannyira hatásosak, mint más fényvédők, de használatuk sokkal hatékonyabb olyan területeken, mint az orr vagy az állkapocscsont. Dr. Young szerint van viszont egy hátrányuk is: míg a test több részén igencsak praktikus az alkalmazásuk, méretükből adódóan a stiftek nem a legmegfelelőbbek arra, hogy a test teljes egészén ezeket használjuk. Emiatt érdemes beruházni mellettük egy tubusos vagy szórófejes változatra is.

Ne hagyd ki: Valószínűleg te is rosszul kened be magad naptejjel

Amire mindenképp érdemes figyelni, amikor a stiftek közül válogatsz, hogy gyermekek számára cink-oxid és/vagy titán-oxid felhasználásával előállított ásványtartalmú terméket ajánlott venni, mivel ezek szélesebb spektrumú lefedettséget biztosítanak mind az UVA, mind az UVB sugarak ellen – fejti ki Dr. Batra.

f\u00e9nyv\u00e9d\u0151, napolaj, uv

Illusztráció.

Fotó: Shutterstock

A legtöbb ma elérhető termék a fényvédelemmel együtt bőrápolási funkcióval is bír, azaz olyan bőrbarát összetevőket tartalmaznak, mint a jojoba, a ceramidok, a C-vitamin vagy a hiarulonsav. Elsőnek többek között kollagéntermelő és fényvédő hatása is van, a második megelőzi a bőr vízvesztését. A C-vitamin antioxidáns hatással bír, a hiarulonsav pedig feszesen és hidratáltan tartja a bőrt.

Ezen felül a stiftek hatalmas előnye, hogy a kínálatukban megtalálhatók olyan termékek is, melyeket a kifejezetten érzékeny, esetlegesen aknés bőrre fejlesztettek ki, de van lehetőség arra is, hogy olaj- és illatanyagmentes fényvédő stiftet válassz.

Emellett ne feledkezzünk meg arról, hogy ezek abszolút cruelty-free, vagyis állati teszteléstől mentes termékek és tartalmuk környezetbarát, így például a korallzátonyok élővilágát sem veszélyeztetik.

Ez is tetszhet: A fényvédős alapozó elegendő védelme

Nyitókép: Shutterstock

Forrás: Glamour