Poke bowl

Ez a színes, egészséges poke bowl a kedvenc tavaszi vacsorád lehet –  recept

Ha egy igazán ropogós, friss és ízletes fogásra vágysz, akkor ez a szivárványos poke bowl neked való! Tele van füstölt lazaccal, egészséges gabonákkal és zöldségekkel, ráadásul pillanatok alatt elkészíthető. És ami a legjobb? A napi ajánlott zöldségbevitelből rögtön hármat is kipipálhatsz vele – mindezt egy olyan salátával, ami nemcsak egészséges, de elképesztően finom is.


Ez a könnyű, frissítő tál egy füstölt lazacból, gabonafélékből és ropogós zöldekből álló ínycsiklandó keverék, amit egy pikáns, citrusos öntet koronáz meg. A recept rugalmas, így bátran variálhatod a hozzávalókat a saját ízlésed és az otthon fellelhető alapanyagok szerint.

Olvasd el ezt is! Unod a zabkását? Így dobd fel háromféleképpen, pillanatok alatt – recept!

​Hozzávalók

  • 100 g felaprított kelkáposzta
  • 100 g felaprított vörös cikória
  • 1 teáskanál szezámolaj
  • 1 csipet tengeri só
  • 250 g előfőzött gabonakeverék (pl. quinoa, barna rizs vagy bulgur)
  • 100 g füstölt lazac kockákra vágva
  • 1 érett avokádó kockára vágva
  • ¼ uborka kimagozva és félhold alakúra vágva
  • ¼ japán retek (mooli) vékonyan felszeletelve
  • 2 db sárgarépa vékonyan felszeletelve
  • 2 evőkanál aprított cékla (opcionális)
  • 80 g edamame bab (opcionális)
  • ½ mangó felkockázva (opcionális)
  • 2 teáskanál sushi gyömbér (opcionális)
  • 2 evőkanál yuzu ponzu
  • 2 teáskanál fekete szezámmag
  • ½ evőkanál tengeri moszat (opcionális)
  • 2 csipet shichimi togarashi (japán fűszerkeverék, opcionális)
Sz\u00ednes poke bowl

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

​Elkészítés

  1. Első lépésként keverd össze az felaprított kelkáposztát és vörös cikóriát a szezámolajjal és a csipet tengeri sóval. Ettől a zöldek kissé megpuhulnak, és még intenzívebb ízt kapnak.
  2. Oszd el egyenlően a gabonakeveréket két mély tálba, majd szórd meg egy kis tengeri algával. Ízlésesen rendezd el a tálakban a kelkáposztát, füstölt lazacot, avokádót, uborkát, moolit, sárgarépát, és ha kedved tartja, a céklát, edamame babot, mangót vagy sushi gyömbért.
  3. Locsold meg a tálakat a citrusos yuzu ponzu öntettel, majd szórd meg fekete szezámmaggal. Ha szeretnéd, tehetsz rá még egy kis tengeri moszatot és egy csipet shichimi togarashit is.
  4. Keverd össze, és merülj el ebben a színes, frissítő és ínycsiklandó poke bowlban!

(Independent)

Borítókép: Shutterstock