Egy egyszerű és gyors desszert, amivel két ünnep közt meglepheted a családod​

Egy anyuka a gyerekeivel süt karácsonykor

Az ünnepi nehéz és megterhelő ételek után jólesik valami könnyed desszert, amit egyszerűen és gyorsan össze lehet dobni valamelyik délután. Következő receptünk pont ilyen, és egészen biztosan mindenkinek ízleni fog a végeredmény.

A most következő desszert a Fehér karácsony jégkrémszendvics fantázianevet viseli. Elkészítéséhez fontos beszerezni tejszínt és sűrített tejet, kókusztejet, ostyaszeleteket, valamin fagyasztott gyümölcsöket és müzliszemeket. A hozzávalók felsorakoztatása után nincs is más dolgunk, mint a következő lépéseket követni.

Hozzávalók:

  • 60g fagylalt ostyalap
  • 1 1/2 csésze sűrített tejszín
  • 395 g cukrozott sűrített tej
  • 270 ml kókusztejszín
  • 70g müzli szemek
  • 160g fagyasztott gyümölcs, például málna

Kezdésképp elő kell venni egy 20 x 30 cm-es tálat, majd annak az alját két réteg fóliával ki kell bélelni. Fontos, hogy a két oldalán hosszan nyúljon túl a fólia, hogy a végén könnyedén ki lehessen emelni a kész finomságot. Ha ez megvan, akkor két sornyi ostyát egymástól nagyjából két centiméteres távolságban fel lehet helyezni a felületre.

A töltelékhez kézhez kell venni egy elektromos habverőt, majd a tejszín és a sűrített tej keverékét addig kell kavarni, míg egy lágy krémmé össze nem állnak. Ezt követően mehet az elegyhez a kókusz tejszín is, de fontos vigyázni arra, hogy ne essen szét az eddigi munka. Folytatásképp érkezhetnek a müzliszemek és a fagyasztott gyümölcsök.

Íme még néhány alternatív jégkrémszendvicsrecept:

www.youtube.com

Ice Cream Sandwiches | Basics with Babish

Ezen a ponton már megvan az alap és a töltelék is, így a krémet fel lehet vinni az ostyalapokra. Az óvatos felkanalazás után a krém tetejére érkezhet a felső ostyaréteg, majd a kész jégkrémszendvicsalap mehet a fagyasztóba néhány órára, amíg meg nem szilárdul.

A műanyag fólia használatával az eredményt ki lehet emelni, majd egyforma szeletekre feldarabolható. Ekkortól már ténylegesen szendvics alakja van a desszertünknek, melyet kés használatával egyenletesre lehet faragni, hogy szebb legyen a tálalásnál. Végezetül mehetnek vissza még egy órára, a díszítéshez pedig célszerű egyesével kivenni őket a hűtőből, hogy véletlenül se olvadjanak meg.

Dekorálásképp tudjuk ajánlani a kókuszt és a pisztáciát, hiszen ezek nagyon jól ki tudják egészíteni a kapott hideg finomság ízvilágát.

Nyitókép: Shutterstock

Forrás: Taste