Múlt és jelen eleganciája, koktélokba öntve

A Four Seasons Múzsa nevű bárja
Fotó: Four Seasons

A Hamu és Gyémánt kollégái kipróbálták, milyen egy Prága-Budapest körutazás Four Seasons módra, melynek végét egy finom koktéllal zárták a hotel Múzsa nevű bárjában.

A tavaly ősszel nyitott Múzsa bár a Four Seasons titkos helyének számít egyelőre, sokan még mindig nem tudnak a létezéséről. Itt kornyolgatva ízletes koktélunkat olyan érzést nyújt, mintha Budapest aranykorába csöppentünk volna vissza, persze, a szecessziós enteriőr részleteiben nagyon is mai hangulatot idéz.

Rédli Ádám bártender a londoni Artesiant maga mögött hagyva tért haza, és alkotta meg a Múzsa múltat idéző, de a jövőbe mutató koktélkínálatát, mely három csoportra oszlik a három idősíkra épített tematika szerint – olvasható a Hamu és Gyémánt cikkében. A bárételekből javarészt Herendi porcelánból falatozhatunk, melyek Győrffy Árpád víziói alapján készülnek az ázsiai-magyar fúziós konyha jegyében. A hangulatot péntek esténként különböző zenészek és táncosok fellépései fokozzák.

A lap munkatársai nehezen választottak a jobbnál jobb koktélok közül, végül a Shine Through Clouds mellett döntöttek, mely a koktélkínálat három csoportjából az Új korban, vagyis a jövő szekcióban foglal helyet. Az ital alapját egy perui borpárlat, a Barsol Torontel pisco adja, melyet citromfű és grépfrút egészít ki üde aromájával, mindezt megbolondítva egy kis Erős Pistával. Az illatos füsttel teli buborékkal lezárt, elegáns pezsgős kehelyben érkező koktélt a bátortalanabbaknak is szívből ajánljuk, kellemes meglepetésben lesz részük.