Karácsonyi cowboyok és ünnepi kalózhajó: hét különleges karácsonyi vásár

karácsonyi vásár kivilágított, karácsonyi körhintával

A legtöbb ember odáig van a karácsonyi vásárok hangulatért, amikor a kivilágított és feldíszített tereken forralt bort szürcsölve lehet sétálni és hangolódni az ünnepekre. Összegyűjtöttük a műfaj legkülönlegesebbjeit: lesz itt kalózos, westernes, hajós, magashegyi és még egy Charles Dickenst megidéző karácsonyi vásár is.

Kalózhajón Dortmundban

www.instagram.com

Login • Instagram

A dortmundi Fredenbaumparkban középkori tematikát jelenítettek meg a szórakozás kedvéért. Olvashattuk, hogy található ott egy hatalmas kalózhajó, aminek az oldalain égő fáklyák világítanak. Mindemellett hozzáad még a hangulathoz, hogy a mellettünk nyilaznak a szervezők, amit egyébként oktatnak is, és még lovagi tornákon is részt vehetünk. Ha nem szeretnénk ilyen módon megküzdeni a sárkánnyal, akkor a tengeri vandálokkal közösen kincskeresésre indulhatunk.

Karácsonyi cowboyok Bajorországban

www.instagram.com

Ha a középkori hangulat nem ragad magával, akkor majd talán a vadnyugat szelleme igen. Az Eging am Seeben található "Pullman City Western town" az év ezen időszakában német-amerikai karácsonyi hangulatot ölt. Lovagolhatnak a látogatók, szekéren viszik őket körbe, ráadásul kedves cowboyok sétálnak az utcákon a Mikulás oldalán. A bárok és fogadók ilyenkor sütiket és forralt bort kínálnak.

www.instagram.com

A Ravenna-szorosban egy nagyon romantikus, meghitt vásárt látogathatunk meg. A szurok meredek falai között és az ott magasodó vasúti híd lábainak a tövében tündököl egy kis falu, aminek fakunyhói között csodaszépen ki van világítva minden, és az árusok árulják ízletes-illatos portékájukat.

A világ legmagasabban fekvő karácsonyi vásárja

www.instagram.com

Login • Instagram

Svájcban találjuk a világ legmagasabban fekvő vásárát, ahova a világ leghosszabb fogaskerekű vasútjával lehet eljutni. A Luzerni-tó felett elhelyezkedő Christkindlimärt hegytetőn méhviaszgyertyákat, betlehemes figurákat, mézeskalácsot és egyéb házi készítésű ajándékokat vásárolhatunk. További extra még, hogy a lejutást hó-szánnal, airboardon vagy hó-kerékpárral lehet megtenni, ami már magában is egy nagyon jó program.

Római betlehemek

www.instagram.com

Login • Instagram

Rómát ilyenkor kevésbé özönlik el a turisták, így nincs olyan zsúfoltság az utcákon. Talán ez a legmegfelelőbb alkalom, hogy ellátogassunk oda ünnepelni. Az járdákon árusok hirdetik színes ajándéktárgyaikat, és sült gesztenye illata száll mindenfelé. A Vatikán csodálatos betlehemekkel van díszítve, és a környéken lévő dekorációs elemek örök élményt nyújtanak minden odalátogató számára, legyen az bármilyen vallású. Ha már ebben az időszakban az Örök Városban tartózkodunk, akkor mindenképpen térjünk be a Szent Péter Bazilikába az éjféli misére, hiszen azt egyszer az életben mindenkinek látnia kellene. Valamint nem érdemes kihagyni a kivilágított Colosseumot sem, ami előtt gyönyörű karácsonyfa áll.

Sivatagi show Dubajban

www.instagram.com

Login • Instagram

Dubai ugyan első ránézésre nem tűnik egy hagyományosan ünneplő országnak, de az ünnepi programsorozatuk keretein belül mézeskalácssütő órákon vehetünk részt, felfedezhetjük a Mikulás barlangját, vidámparkozhatunk, hóágyúval hógolyózási és szánkózási lehetőséget biztosítanak, illetve a karácsonyi vásárok is nagyon extravagáns dekorációt kapnak. Mivel az ünnep idején általában 27 Celsius fok van a városban, így nagyon varázslatos az, amikor el kezd havazni forrócsokizás közben (a hóágyúkkal könnyű így időzíteni).

Dickens San Fransiscoban

www.instagram.com

Login • Instagram

San Fransico a lehető legtöbb egyedi tematikájú vásárnak ad otthont, többek között a Cow Palace kiállítási termei Charles Dickens témájú csodaországgá változnak. Itt megtapasztalhatjuk, milyen is volt a viktoriánus London. Rögtönzött pubok, teázók, tánctermek és természetesen a nyüzsgő karácsonyi vásár. Természetesen a látogatók hagyományos, régies ruhákat kapnak, hogy még jobban beleélhessék magukat az élménybe. 2021-ben ez a karácsonyi program december 4. és 19. között tér vissza.


Nyitókép: Unsplash/cmophoto.net