Hat tipp, hogy Wes Anderson filmjeire hasonlítson a lakásunk

vintage berendezesu szoba

Nyitókép: Instagram/wesandersoninteriors

Ki ne akarna Wes Anderson világában élni? Filmjeiben tökéletes szimmetriát és megnyugtató atmoszférát hoz létre mesteri precizitással. Lakásunk stílusát néhány egyszerű tanács megfogadásával akár olyanra is megformálhatjuk, mintha csak a rendezőzseni egy filmjének díszlete lenne.

A Francia Kiadás díszletének megszervezéséért többek között Rena DeAngelo díszletdekorátor felelős, aki már Oscar-díjban is részesült munkájáért. Csapatával a francia fővárosba érkezve feltúrták a kiárusításokat és a bolhapiacokat olyan régies bútorokat és kiegészítőket keresve, amik beleillettek a tematikába. Ennek köszönhetően tudták elérni a történelmi hatást. Némelyik darabot extra színvilággal újítottak fel, vagy valami más, szokatlan berendezési tárgyal párosították, hogy igazán egyedi és Wes Anderson-os legyen. Mutatjuk a tippeket, hogyan érhetünk el mi is hasonló hatást!

www.instagram.com

Login • Instagram

Ismerkedjünk meg az 50-es és 60-as évek francia filmművészetével!

A Francia Kiadás forgatásai alatt a rendező megismertette az egész stábot ezzel a kultúrával. Egy hosszú listát kaptak azokról a francia filmekről, amiket meg kellett nézniük a felkészülési időben. A díszletekre nagy hatással volt ez a régies divat mind berendezésben, mind pedig színvilágban. Azok számára ajánlatos ez a lépés, akik konyha vagy fürdőszoba felújítás előtt állnak, hiszen ezekben az alkotásokban egészen biztosan találni fognak inspirációt.

www.instagram.com

Login • Instagram

Válasszunk vintage tapétát!

Anderson az excentrikus tapéták iránti szeretetéről ismert. Minél különlegesebb, annál jobb. Az ilyen retró hatású dekorelemek nagyon jól fel tudják dobni a falakat, ezzel pedig életet adnak a betérnek. Különlegesen jól mutatnak, ha a bútorok is valamilyen extravagáns stílust képviselnek.

www.instagram.com

Login • Instagram

Ha már asztal, akkor az legyen érdekes!

Az összes író asztalát valamilyen csavarral látták el a filmben, hiszen a rendező meg van őrülve az egyedi asztalokért. A film kedvéért még egy elektromos széket is elláttak egy kis meglepetéssel, Andersonnak annyira tetszett az ötlet.


Szerezzünk be zöld kiegészítőket, és sok-sok lámpát!

Wes egyik kedvenc színe az a zöld. A berendezők valahányszor megláttak valamit ebben a színvilágban, azonnal megvették. Emellett rengeteg lámpát szereztek be, hiszen abból sosem elég, ez pedig a lakásunk berendezésére is igaz. Nemcsak nagyon szépek, de sok fényt is adnak. Egy csodás darab szobánk ékessége lehet, amit ámulattal csodálnak meg a vendégek.

www.instagram.com

Fontoljuk meg régi anyagok használatát!

A régies anyagok kiemelt szerepet kapnak a filmek esztétikájában. Ha ilyen stílusú szobát akarunk, akkor ne riadjunk vissza olyan anyagoktól sem, amiket mások nem használnának. A Vogue szerint ezek a textúrák fogják megkülönböztetni a mi életterünkét másokétól.


Látogassunk el bolhapiacokra!

Különböző vásárokon mindig fantasztikus értékekre lehet bukkanni. Azok a darabok, amiket ott találunk, szobáink gyöngyszemei lehetnek a sok modern berendezési tárgy között. Érdemes egy kicsit ebből a szempontból ugrálni a stílusok és dizájnok között, hiszen legtöbbjük nagyon jól mutat egymás mellett.


Nyitókép: Instagram/wesandersoninteriors