Egy nagy hibán háborodtak fel a You Netflix-sorozat nézői — neked feltűnt?

A You sorozat egyik jelenete

A You Netflix-sorozat számos pontján lehet hihetetlennek tűnő furcsaságokba botlani, de ezek mellett el tudunk tekinteni. Van azonban egy részlet, ami több rajongónál is kiverte a biztosítékot. Ezt rontották el legjobban a negyedik évad eddig megjelent részeiben.

A Joe Goldberg gyilkosságai köré épített széria már a negyedik évadjához ért. Ezúttal a főszereplő karakter családjától megszabadulva Londonban kezd új életet Jonathan Moore álnéven — olvashatjuk a Marie Claire cikkében. Új vadászterületén tanárként helyezkedik el, viszont így olyan társaságba kerül, ami egyáltalán nem illik hozzá.

www.youtube.com

YOU: Season 4 Part 1 | Official Trailer | Netflix

Az új, gazdag barátai folyamatosan idegen helyzetek elé állítják őt, de ez messze nem a legrosszabb dolog, ami vele történik. Bár a gyilkos ösztöneit és a múltját folyamatosan próbálja hátrahagyni, a halál mégis folyamatosan körülötte van. A társaságának tagjait egyesével vadássza le valaki, aki Joe nyakába próbálja varrni a bűneit.

Az évad felének lezárásában azt hihetnénk, hogy már megvan a gyilkos. Ezt azonban nem szabad készpénznek venni. Egy korábbi cikkünkben beszámoltunk egy rajongói teóriáról, mely mindent megváltoztatna a sorozat menetében. Van rá esély, hogy ez történik? Kapcsolódó írásunkat itt tudod elolvasni.

Az eddigi évadokban már többször is voltak nem túl hihető események. Például Joe sokszor úgy takarít a tetthelyeken, hogy a ruhája tökéletesen makulátlan marad, vagy a holttesteket úgy cipeli el, hogy senki se látja meg. Természetesen mindez csak részletkérdés, a sorozat pedig ezektől függetlenül nagyon jó. De az új részeknek van egy nagy hibája, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni.

Ez nem más, mint a készítők térképismeretének hiánya. A főszereplő karakter percek alatt olyan távolságokat tesz meg gyalog, melyek a való életben több óráig tartanának. Csak hogy egy példát említsünk, Joe a South Kensingtonban bérel lakást, de egy nagyjából 32 kilométerre lévő intézményben dolgozik — ami feltehetően a Surreyben található Royal Holloway —, a kettő közötti út pedig párpercesnek tűnik a felvételeken.

Ezek a hibák főképp a Londonban élőket zavarják, hiszen folyamatos pontatlanságokba ütköznek. Az egyik rajongó például azt kommentelte, hogy Joe-nak az egyetemről megtett „gyors sétája" nagyjából nyolcórás a való életben. Mellette több másik néző is képernyőfotókkal igazolta a készítők meggondolatlanságát.