
Van néhány ártalmatlannak tűnő, de rossz szokás, amit akarva-akaratlanul, de elkövethetünk az esti órákban. Ezek közül van pár, ami a vércukorszintünkre is negatív hatással lehet. A következő cikkben dietetikus nevezi meg azokat, amelyek árthatnak az éjszakai vércukorszintnek.

Ha nem feltétlenül szeretjük a reggeli étkezéseket, ez az egyszerűen elkészíthető, finom és nagyon egészséges smoothie tökéletes választás lehet napindítónak. Mutatjuk, hogyan dobjuk össze pillanatok alatt.

Köztudott, hogy a feldolgozott húsok nem tesznek jót az egészségünknek – összefüggésbe hozták már őket a demenciával, a cukorbetegséggel és a rákos megbetegedésekkel. De vajon mennyi számít „biztonságos” fogyasztásnak? Egy új kutatás szerint semennyi.

Az, hogy lehűtve, jégkockákkal vagy a csapból isszuk a vizet, a személyes preferenciánkon múlik – de az egyiknek több előnye is lehet.

Annyi újfajta alternatív tej jelent meg a közelmúltban a piacon, hogy még azok is elbizonytalanodtak a tehéntej kapcsán, akik bátran fogyaszthatják azt. De mi az igazság; melyik terheli meg jobban a szervezetet: a hagyományos tej vagy az újkeletű változatai – például a zabtej? Alább kiderítjük.

A 19. században először bevezetett testtömegindexet az Egyesült Államokban évtizedek óta használják az elhízás meghatározására. Most egy új tanulmány megkérdőjelezi az évszázados szabványt.

Egy új tanulmány szerint a kávéfogyasztók általában tovább élnek, de csak azok, akik kevés cukrot és telített zsírt tesznek az italukba.

A mediterrán étrend, amely sok növényt, kevés húst és tejterméket tartalmaz, számos egészségügyi előnnyel – többek között hosszabb élettartammal és alacsonyabb rákkockázattal – hozható összefüggésbe. Egy új tanulmány újabb előnyére bukkant: a metabolikus diszfunkcióval társult steatotikus…

Akár a megosztó hawaii pizzára kerül feltétként, akár egy hűsítő piña colada alapanyaga, az ananász egyértelműen a nyár egyik legizgalmasabb trópusi gyümölcse. Azonban kevés dolog bosszantóbb annál, mint amikor egy ígéretes darabról otthon derül ki, hogy éretlen. Ennek kapcsán összegyűjtöttünk…

A sárgabarack alapvetően magas víztartalma miatt tökéletesen illik a nyári szezon hangulatához. Az édes, lédús csonthéjas gyümölcs azonban amellett, hogy rendkívül finom, és praktikus a hőség idején, meglepően egészséges is. Ahogy Itziar Digón táplálkozási szakértő fogalmaz: „csodálatos gyümölcs…