Síró női arc közelről

Odavannak a TikTok „sírós smink” trendjéért

Te is szoktad magad nézegetni sírás közben a tükörben? Nem vagy egyedül ezzel a furának tűnő, de nagyon is sokak által gyakorolt hatással. Legalábbis, a TikTok új szépségtrendjét elnézve, biztos nem.

Könnytől csillogó szemek, duzzadt ajkak, kipirult orcák – a sírás utána arc legfőbb jellemzői. Úgy tűnik, sokan látják meg a szomorúságban és a sírós arcban is a szépséget, legújabban például a TikTok-on. Egy Zoe Kim Kenealy nevű felhasználó sírós smink készítős videója 2,8 millió megtekintésnél jár, és ez a szám egyre csak növekszik.

Kenealy kifejezetten a sírós arcra emlékeztető sminkjét a lágy, maszatos ajak, a kipirult arc, az enyhén vörös és csillogó szemek, valamint a fényes bőr alkotják.

@zoekimkenealy #greenscreen crying makeup look tutorial 😅 Can I go as a crying person for Halloween or is that not a thing #cryingmakeup #tearmakeup #cryingeyes #makeupforhalloween ♬ Show Me How (Album V) - Men I Trust

A videóban Kenealy elmagyarázza, hogy a maszatos, puffadt ajkakat egy bársonyos finish-ű rúzzsal éri el, melyet felkenés után ecsettel mos el némileg a széleken. A rúzsra még egy ajakolaj is kerül, hogy ultra-fényes, nedves megjelenést kapjon.

Ezután egy krémes pirosítóval a szeme fölötti részt festi ki, melyből a szemei alá, az arcára és az orrára is kerül. A szemekben lévő csillogást egy kis folyékony csillámmal alkotja újra a szempillák alján, illetve az extra hatás kedvéért fényes szemhéjfestéket is felken.

És hogy mi az értelme ennek a sminknek? Ezt még nem sikerült megfejtenünk.

(Byrdie)

Nyitókép: Shutterstock