Egy blogger zseniális ötlettel a kertészkedéshez hasznosítja újra a covid teszteket

three green leaf potted vegetables
Mindannyian megcsináltunk már vagy ezer gyorstesztet az elmúlt években, miért ne próbálnánk meg újrahasznosítani őket? Egy brit kertészblogger meg is mutatja, mit kezdjünk velük.


Amy Davis, a Flourish Garden Care bloggere tudja, hogy milyen fontos szerepük van az életünkben az eldobható covid teszteknek, és hogy a munkahelyünk vagy épp utazás miatt mindannyian rengeteget végeztünk el az utóbbi két évben. Viszont mivel minden mást igyekszik újrahasznosítani vagy környezetbarát alternatívát vásárolni, rosszul érezte magát ettől a rengeteg műanyaghulladéktól. Aztán gondolt egyet, és kitalált egy új hasznosítási módot nekik – a kertjében.

Fotó: Flourish Garden Care Facebook

Az upcycle jegyében az elvégzett, negatív teszteket szétszedi, a tesztcsík részét eldobja, a műanyagrészt pedig megtisztítja – erre jó módszer lehet egy antibakteriális törlőkendő használata. Ezek után már csak egyszerűen alkoholos filccel ráírja a növény nevét, amit meg szeretne jelölni vele. Ha kész, dughatjuk virágcserépbe a frissen elvetett magok mellé, vagy épp fel is akaszthatjuk egy növény ágaira, ahogy a képen.

Így készül a covid tesztes növényjelölő: