Ez volt Vilmos herceg és Katalin hercegné első reakciója Harry könyvére

Katalin hercegné és Vilmos herceg

Fotó: Getty

Vilmos herceg és felesége, Katalin hercegné először vettek részt hivatalos eseményeken Harry könyvének megjelenése óta. Bár jótékonysági célzattal látogattak el az intézményekbe, a helyszíneken sok jelenlévő mégis a Spare című memoárról kérdezte őket.

Harry herceg memoárja január 10-én jelent meg hivatalosan. A könyv tartalmában helyet kapott Vilmos herceg és Katalin hercegné kapcsolata a sussexi herceggel, az idősebb testvér erőszakos közeledése öccse és Meghan Markle felé, illetve az is, hogy Károly király sokszor feláldozta fia érdekeit a saját céljai eléréséhez.

A kiadásban a szerző több ponton is rossz színben tűnteti fel a rokonait, a palota és a királyi család tagjai azonban még nem nyilatkoztak a leírtakkal kapcsolatban. A walesi hercegi pár a megjelenés óta most először vett részt hivatalos eseményeken. Többek között ellátogattak egy újonnan megnyitott liverpooli kórházba, majd később a Birkenheadben található Open Door Charity központjába is.

Az első helyszínen a szokásos rendszer szerint mosolyogva, jókedvűen mentek be az épületbe, ahol számos fotót készítettek a jelenlévőkkel és próbáltak válaszolni a kérdéseikre. A sajtó számára fenntartott külső területről azonban valaki Harry könyvéről érdeklődött.

„Tervezi-e valaha, hogy kommentálja Harry könyvét, uram?"

— olvashatjuk az Independent cikkében.

A kérdést figyelmen kívül hagyták, majd a személyzet részletesen bemutatta nekik a Royal Liverpool University Hospital-t. Később a jótékonysági szervezethez mentek, ami egy olyan egyesület, amely a kultúra és a kreativitás segítségével támogatja a fiatal felnőttek mentális egészségét Merseyside-szerte.

Sajnálatos módon a kerülni kívánt témakör azon a helyszínen is megjelent, hiszen egy sajtós azt kérdezte a jelenlévő királyi személytől, hogy volt-e már alkalma beleolvasni a testvére könyvébe. A kérdésre ebben a helyzetben sem kaptak választ az érdeklődők.

Feltételezhetően a palota ebben a helyzetben is azt a taktikát választja, amit a Harry és Meghan című dokusorozat megjelenése után is. Ennek részleteiről és a tervükről egy korábbi cikkünkben lehet olvasni. Ez a taktika egyelőre úgy tűnik, hogy sikerhez vezető, hiszen — bár a Spare már most a leggyorsabban fogyó tényirodalmi könyv — Harry népszerűsége jelentős mértékben visszaesett a megjelenés óta.

Nyitókép: Getty