Illatjegyek, amik jó, ha megjelennek a nyári parfümjeidben

Rózsák és parfümök

A legjobb nyári parfüm kiválasztása az egyik legnehezebb és legösszetettebb dolog. Ez főként a tartósságuk miatt van, ugyanis a legtöbb parfüm egyszerű fizikai okok miatt nem bírja a meleget. A meleg hatására az illatok ugyanis sokkal gyorsabban párolognak, így hamarabb elillannak. De a tartósságon kívül az sem árt, ha tudjuk, hogy ebben az évszakban mely illatjegyeket érdemes előnyben részesíteni.

Citrus

Photo by coco tafoya on Unsplashorange fruits on white textile


A citrusfélék molekulái sajnos gyorsabban elpárolognak, de a megfelelő koncentráció kiválasztásával (Eau de Parfum) az alapjegyekkel kombinálva hosszan tartó nyári illatot eredményezhet. Keresd a borostyánnal, tölgyfával, vetiverrel, sáfránnal és gyömbérrel való kombinációkat. Ezek úgy egészítik ki, hogy nyáron is viselhetőek legyenek, és egész nap kitartsanak.

Erdő

Photo by Lukasz Szmigiel on Unsplashforest trees


Nyárra a fás jegyek viselése is jó választás, ugyanis ezek az illatok nem túl édese, de nem is nehezek a forró napokra. Az Escentric Molecules alapítója és parfümkészítője a szantálfát, a cédrusfát és a pézsmaillatokatajánlja, ezek ugyanis semlegesek.

Édes virágok

Nyáron nem is vágyunk semmire jobban, minthogy óceán illatot árasszunk, a bőrünk pedig napcsókolta legyen. A jázmin és a vanília illatjegyek sokkal tartósabbak, mint mások, és pont olyan érzést keltenek, mintha egy tengerparti nyaraláson lennénk.

Photo by Anna Keibalo on Unsplasha bottle of perfume sitting next to two glasses

Nyitókép: Shutterstock