Ezzel a droggal tervezik gyógyítani a depressziót és más mentális betegségeket

Egy dobozból kiborultak a gyógyszerek

A különböző pszichedelikus szerekkel végzett terápiákra sokan rossz szemmel néznek, viszont rengeteg országban elterjedt módszernek számítanak. Most az egyik legnagyobb ezzel foglalkozó cég online kapcsolattartással tervezi folytatni a kezeléseket, mely egy hatalmas mérföldkő a szakmában.

A ketamin terápia úttörője, a Field Trip a közelmúltban fogott össze a Nue Life távegészségügyi céggel annak érdekében, hogy programjukat eljuttathassák olyanoknak, akiknek máskülönben nem lenne lehetőségük a részvételre. A gyógyászattal foglalkozó vállalkozás ketamin használatával pszichedelikusan támogatott terápiákat tart depressziósok, valamint egyéb mentális betegségekkel küzdő emberek számára.

A kétéves Field Trip mostanra már tizenegy klinikát üzemeltet Észak-Amerika területén, valamint egyet az európai kontinensen. A két üzlet társulása azt a célt szolgálja, hogy a gyógyítási folyamatot kiszakítsák a szűk keretek közül és eljuttassák olyan emberek számára a gyógymódjukat, akik más módon nem tudnának részt venni, például az anyagi helyzetük miatt, vagy mert távol élnek az épületektől. A betegek a klinikán négy-hat üléses kezelésre általában 3000 és 5000 dollár között költenek, ehhez képest egy négy alkalmas online kurzus csupán 1300 dollárért, vagyis 483 ezer forintért elérhető.

www.youtube.com

The future of psychedelic-assisted psychotherapy | Rick Doblin

Az online kapcsolattartásnak köszönhetően órákat tarthatnak New Yorkban, Kaliforniában, Coloradóban, Floridában, Georgiában, Massachusettsben, Tennessee-ben, Texasban és Washington államban is.

Természetesen nem arra kell gondolni, hogy minden betérő embernek drogot adnak. Profi szakemberek és terapeuták vizsgálják meg a jelentkezőket, majd hosszas tesztek után döntik el, kinek az állapotán segíthet egy ilyen pszichedelikus élmény. Amennyiben az orvos engedélyezi a páciens részvételét, akkor felírja neki a szájon át bevehető szert. A biztonság érdekében a foglalkozás alatt mindenki mellett kell lenni egy társnak, aki korábban egy felkészítésen vesz részt.

„A technológiánk lehetővé teszi számunkra, hogy állandó kapcsolatban legyünk a pácienseinkkel, és valóban megpróbáljuk kitalálni, hogy hol tartanak. Bizonyos betegek esetében nagyon nyitottak vagyunk a hibrid modellre, ahol talán egy vagy két kezelést végeznek el a klinikán, és a klinikára való eljutás terhe vagy a költségek miatt könnyebben áttérnek az otthoni kezelésre. Ezt kiindulópontnak tekintjük, és sokat fogunk tanulni, ahogy a gyakorlatba lépünk"

— olvashatjuk a Ronan Levynek, a cég alapítójának szavait a Fast Company cikkében.

www.youtube.com

Psychedelics Are Fueling a Mental Health Revolution

Nyitókép: Shutterstock