5 tipp, ha úgy döntenél, idén egyedül fedezed fel Európát

Eiffel-torony, Párizs
A koronavírus-világjárvány miatt egyelőre korlátozottak a lehetőségeink, ha utazásról van szó, ettől függetlenül lehetünk optimisták és tervezhetünk. Az viszont már más kérdés, hogy lesz-e valaki a mikrokörnyezetünkben, aki hasonlóan vállalkozókedvű, így a végén lehet, hogy egyedül kell útnak indulnunk. Ez szintén ne szegje kedvünket, hiszen a szólóutazások is lehetnek fantasztikusak, főleg, ha betartunk pár szabályt. Mutatjuk, mire gondolunk!


1. Felesleges túltervezni

Ha a barátainkkal, családtagjainkkal utazunk, nem árt – főleg, ha mindenki igényeit figyelembe vesszük –, ha jó előre eltervezzük a napi menetrendeket. Egyedül utazva viszont erre nem lesz szükségünk, sőt kifejezetten ajánlatos elkerülni a túltervezést. Használjuk ki, hogy nem kell másokhoz alkalmazkodni, és fedezzük fel tervek nélkül a várost.

2. Turisták vs. helyiek

Sétálunk a városban és egyszer csak meghalljuk, hogy egy asztalnál brit akcentussal beszélgetnek az emberek. Na, ez az a hely, ami nem nekünk való, ők ugyanis valószínűleg szintén turisták. Ha úgy döntünk, egyedül fedezzük fel a Európa legszebb városait, érdemes inkább a helyiekkel összebarátkoznunk, ők lesznek ugyanis azok, akik a legeldugottabb csodákat is megmutatják nekünk.

3. A vacsorára tartogassuk magunkat

Pablo Merchán Montes/Unsplash

Általában igaz, hogy a kontinens legszebb városaiban nehéz asztalfoglalás nélkül jó éttermekben vacsorázni – legalábbis, ha társaságról van szó. Egyszemélyes asztalok szinte mindenhol vannak, így felesleges napközben sokat ennünk, a hangulatos Szajna-parti vacsora ugyanis csak ránk vár.

4. Mindig gondolkodjunk előre

„Kihez szólhatok hozzá? Melyik utcába mehetek be? Mi történik, ha eltévedek?"

– ilyen, és ezekhez hasonló kérdések sűrűn megfordulnak a fejünkbe, ha szólóutazáson gondolkodunk, pontosan ezért érdemes mindig felkészültnek lennünk.

  • sose induljunk el addig, amíg telefonunk nincs feltöltve;
  • legyen nálunk mindig készpénz;
  • és mindenképp töltsünk le egy taxis applikációt!
Ha mégis segítségre lenne szükségünk, keressünk egy párt és tőlük kérjünk segítséget.

5. Kerüld a turistalátványosságokat

www.youtube.com

Top 10 Underrated Cities in Europe You Need to Visit

Ha nem sikerül összebarátkoznunk egyetlen helyivel, akkor sincs gond, hiszen egyedül is felkereshetjük az adott város turistáktól mentes kincseit. Kérdezzünk meg egy-egy helyit, ők hova járnak szívesen, és induljunk el egyedül.