Új könyve miatt Harry népszerűtlenebb lett, mint a kegyvesztett András herceg

Harry herceg

Fotó: Getty

Harry herceg a nemrég megjelent memoárjával nem azt a hatást érte el, mint amit tervezett. A közvélemény-kutatások bebizonyították, hogy a könyv polcokra kerülését követően nagyon sok rajongó számára Meghan Markle és férje is ellenszenvesebb lett, mint a kegyvesztett András herceg.

A Spare című memoárja népszerűsítése érdekében Harry herceg már hetekkel korábban interjúkat kezdett vállalni. Ezek mindegyikében a könyv tartalmának részleteit tárgyalták ki. A fő témakörök között szerepel többek között, hogy Vilmos herceg fizikailag bántalmazta testvérét, valamint az is, hogy Károly király sokszor szorította háttérbe kisebb fia érdekeit, amennyiben úgy a saját céljaihoz közelebb jutott.

Mivel legtöbbször becsmérlően nyilatkozott a monarchia rendszeréről, valamint a rokonaival szemben is durva vádakat hozott fel, sok 65 év feletti személy számára ellenszenves lett. Bár ötből egy ember átlagosan elhitte azokat, amiket a sussexi herceg állított, viszont majdnem kétszer annyian gondolták úgy, hogy a könyv célja csupán a pénzhajhászás volt.

Friss felmérések szerint a könyv megjelenése után a brit 65 év felettiek 73 százaléka negatívan gondol Harry hercegre, Meghan Markle-re pedig 69 százalékuk mondta ugyanezt. Mindezzel szemben a jogfosztott András királyi herceggel — akit megfosztottak címeitől szexuális zaklatással kapcsolatos ügyei miatt — kapcsolatban csak 60 százalékuk fejezte ki ellenszenvét.

Bár sokaknak nem tetszik Meghan Markle-ék új fellépése a királyi család ügyei ellen, viszont a Spare című memoár kasszasiker lett. A Penguin Random House nevű kiadó bejelentette, hogy már a kiadást követő első napon sikeresen elérték az 1,4 millió példány eladását, ami rekordnak számít a tényirodalmi könyvek kategóriájában.

Így zajlottak a királyi családtagok első hivatalos eseményei a könyv megjelenése után:

www.youtube.com

Royals make first appearance since Prince Harry’s memoir ‘Spare’

Katalin hercegnének és Vilmos walesi hercegnek már többször tettek fel kérdéseket Harry könyvével kapcsolatban. Egy korábbi cikkünkben leírtuk, mi történt az első alkalommal, amikor a sajtó faggatni kezdte őket a témáról.

Nyitókép: Getty

Forrás: Independent