Minden, amit eddig tudunk a 2023-as Oscar-díjátadó gáláról​

Kiosztott Oscar-díjak a díjazott személyek kezében

A tavalyi Oscar-díjátadó bőven tartogatott meglepetéseket és izgalmakat, melyeket valahogy felül kell múlni a következő alkalmon. Íme minden, amit eddig tudunk a 2023-as eseményről, a házigazdáról, a lehetséges előadókról, illetve az elképzelhető jelöltekről!

Egy korábbi cikkünk megírásánál érdekelt minket, hogy mely különleges pillanatokat szorított háttérbe Will Smith kiosztott pofonja. Természetesen számos ilyen jelenetet találtunk, melyekről ittlehet részleteket olvasni.

Három éven keresztül a koronavírus helyzetre való tekintettel nem volt házigazdája a rendezvénynek, majd 2022-re Amy Schumert, Regina Hallt és Wanda Sykest kérték fel az est levezetésére. A trió több-kevesebb sikerrel helyt tudott állni, a következő évre viszont az Akadémia ismét felkérte Jimmy Kimmelt, aki eddig már két évben is sikeresen irányította a műsort.

Érdemes azonban megemlíteni, hogy az ő vezetése alatt történt az a szerencsétlen incidens, hogy a Holdfény című film helyett véletlenül a Kaliforniai álomnak adták az aranyszobrot, majd kínos magyarázkodásokat követően kellett helyesbíteni. A híres humorista és műsorvezető így reagált az újbóli felkérésre:

„Harmadszor is meghívást kapni az Oscar-gála házigazdájaként vagy nagy megtiszteltetés, vagy csapda. Akárhogy is, hálás vagyok az Akadémiának, hogy ilyen gyorsan felkértek, miután minden jobb jelölt nemet mondott.”

Jimmy Kimmel egyik Oscar-gálán elmondott beszéde:

www.youtube.com

Jimmy Kimmel’s Oscars Monologue

A helyszín tekintetében az Oscar-gála tavaly visszatért a Hollywood & Highland Center Dolby Theatre-be, mely 2002 óta ad otthont a rendezvénynek. Szintén a pandémia miatt nem ott rendezték meg 2021-ben, de szerencsére már újra ott lehet majd látni a sztárokat, ahol az eddigi évtizedekben megszokhattuk.

Különleges előadókról eddig nem született nyilatkozat, viszont Beyoncé és Billie Eilish is esélyesek erre a szerepre, illetve Rihanna is a Lift Me Up című száma miatt, mely a Fekete Párduc második részében hangzott el. Érdemes még megemlíteni Lady Gagát a Hold My Hand című slágeréért a Top Gun: Maverickből, Selena Gomezt a My Mind and Me miatt az azonos címen megjelent dokumentumfilmből, valamint Harry Stylest a With You All the Timeért, mely a Nincs baj, drágám film aláfestő dallamát adta.

A különböző kategóriák jelöltjeit — a Vogue cikkében leírtak alapján — január 24-én hozzák nyilvánosságra, magára a rendezvényre pedig március 12-én kerül majd sor.

Nyitókép: Shutterstock