Sztárok, akik az Oscar-történelem legdrágább ékszereit viselték

Lady Gaga a 2019-es Oscar-gálán

Az Oscar-gálák legcsillogóbb pillanatai már a díjátadó előtti órákban, magán a vörös szőnyegen elkezdődnek. Erről pedig nemcsak a sztárok lenyűgöző ruhái, hanem az általuk viselt csodálatos ékszerek is gondoskodnak. Most megmutatjuk, mi volt a díjátadó történelmének hat legdrágább ékszere és kik is viselték magukon ezeket.

Anne Hathaway a 2011-es gálán

Fotó: Shutterstock


Lehet, hogy nem olyan drága, mint az Ocean's 8 című filmben viselt gyémánt melltűje, de Anne Hathaway 94 karátos Tiffany & Co. Lucida Star nyaklánca sem semmi. A hozzá illő fülbevalókkal együtt nagyjából 10 millió dollárt ért.

Charlize Theron a 2014-es gálán

Fotó: Shutterstock


Theron lenyűgözően festett ebben a Harry Winston gyémántfüzéres medálnyakláncban, amelynek a középső köve – a hírek szerint – egy 31 karátos smaragdcsiszolású gyémánt volt. A fülbevalókkal együtt – amelyeket a darabhoz párosított – ez 15,8 millió dollárt érő csillogást jelentett tíz évvel ezelőtt.

Cate Blanchett a 2014-es gálán

Fotó: Shutterstock


A kétszeres Oscar-díjas színésznő ugyanebben az évben a lenyűgöző opálos Chopard fülbevalóját egy barna gyémánt karkötővel és ugyanezen ékszermárka körte alakú gyűrűjével párosította. Blanchett ékszereinek összértéke így kitette a 18 millió dollárt.

Madonna az 1991-es gálán

www.instagram.com

"Madonna, performing the Oscar-winning song 'Sooner or Later (I Always Get My Man)' from "Dick Tracy" onstage at the Academy Awards in 1991."


Madonna Marilyn Monroe előtt tisztelgett egy Bob Mackie által ihletett, régi hollywoodi stílusú ruhában, amelyet kiegészített 20 millió dollár értékű Harry Winston ékszerekkel.

Gloria Stuart az 1998-as gálán

Fotó: Shutterstock


A Titanic az idős Rose-t alakító, a gála idején 88 éves színésznő egy 20 millió dolláros, tizenöt karátos kék gyémántot viselt. Kijelenthetjük, hogy ez a Harry Winston-nyaklánc gyakorlatilag túl is szárnyalta a filmbéli „Óceán Szívét”.

Lady Gaga a 2019-es gálán

Fotó: Shutterstock


Még azonban Gloria Stuart ékszere sem tudta felülmúlni Lady Gaga elképesztő Tiffany-gyémántját, amely 30 millió dollártér. A 128,54 karátos, párnázott csiszolású sárga gyémántot korábban maga Audrey Hepburn viselte az 1961-es Álom luxuskivitelben című ikonikus mozijának reklámfotózásán.