5 szokatlannak tűnő módszer, amivel nyugalmat vihetsz az életedbe​

Egy szőke hajú lány csukott szemmel fekszik a fűben

A megszokott, nyugalmat varázsló gyakorlatokat — például a meditálást vagy a sétálást — mindenki ismeri, de mi van akkor, ha ezek nem válnak be? Alábbi cikkünkbe 5 ígéretes, elsőre viszont furcsán hangzó módszert írtunk össze.

1. Némítsd le a telefonodat!

Ennél talán még sokkal jobb ötlet repülőgép-üzemmódba tenni. Ennek a praktikának a lényege, hogy az értesítések figyelmen kívül hagyása növelje a nyugodt elme elérésének esélyét. Az emberek figyelmét annyira elvonja a képernyő bámulása és az interakciók folyamatos üldözése, hogy elfelejtik megélni a pillanatot.

Az állandó készenlét — az értestések figyelése —, tudat alatt nyugtalanságot okoz, viszont, amennyiben nem halljuk a hangjelzéseket, akkor könnyebb másra összpontosítani a virtuális világ helyett.

2. Tudatos étkezés

Van egy ősi ösztön, amely miatt sokan egyből, minél gyorsabban szeretik elfogyasztani az eléjük kerülő ételt. Ez kapkodáshoz vezet, ami elhízással járhat együtt, valamint a nyugodtságnak sem tesz jót. Néha érdemes egy kicsit lelassítani, figyelni az ízekre, a textúrákra, így kiélvezve az étkezés örömét.

3. Televízió előnyben

Nem azt mondja mindenki, hogy a tévézés szörnyű az elmének? Természetesen ebben az esetben is a mérsékelt televíziózásról van szó. Amikor egy kis kikapcsolódásra van szükségünk, akkor célszerű betenni az egyik kedvenc sorozatunknak az epizódjait, vagy valamilyen aktuális műsor legújabb részét.

4. Hétköznapi tevékenységek végzése

Fotó: Unsplash/processingly

Legtöbben tehernek élik meg az olyan hétköznapi, már-már unalmasnak titulált feladatok végzését, mint például a mosogatás vagy a portörlés. A mai világban az agy állandóan új információkkal van bombázva, így nincs ideje valamin huzamosabb ideig töprengeni, a takarítás és a házimunkák pedig esélyt adhatnak erre.

5. Művészet

Lehetséges, hogy nem tudunk tökéletesen festeni és nem játszunk hangszereken, de ez nem jelenti azt, hogy a művészetnek nincs ránk jótékony hatása. Sokat segíthet a megnyugvásban, ha egy múzeumba vagy egy színházi előadásra ellátogatunk, esetleg otthon próbálkozunk a rajzolással, festészettel.

A művészet kiválóan alkalmas arra, hogy megnyugtassa az embereket, és visszahozza őket az békés állapotba.