Emiatt nem lesz Sarolta walesi hercegnőből Harryhez hasonló „tartalék gyerek"

Vilmos herceg és Katalin hercegné a gyermekeikkel

Fotó: Getty

Ha Harry herceg könyvéből egy üzenetet ki lehet ragadni, akkor az az, hogy az örökösök testvérei tartalékként vannak nevelve. Sajnos ez lehet a helyzet Lajos herceggel és Sarolta walesi hercegnővel is. Egy királyi szakértő szerint Vilmos hercegéknek már megvan a tervük ennek a megoldására.

Egy korábbi cikkünkben részletesen is beszámoltunk róla, hogy hamarosan elérkezik György herceg elszakadásának az ideje. Mivel legidősebb gyermekként ő örökli majd apja után a trónt, így különleges neveltetésben és oktatásban részesül. Amikor viszont ez a folyamat elkezdődik, akkor valószínűleg eltávolodik majd testvéreitől, Lajos hercegtől és Sarolta hercegnőtől.

Harry herceg a nemrég megjelent memoárjának a Tartalék címet adta, utalva ezzel szerepére testvére, a jövőbeli trónörökös mellett. Mivel ő maga is második gyermek, így egész gyermekkorában érezte azt, hogy Vilmos herceg mellett ő kevésbé fontos szerepet tölt be. Ez természetesen a felé irányult bánásmódban is megnyilvánult.

A könyv népszerűsítése céljából a szerző számos interjút adott a közelmúltban. Az egyikben — amit a The Telegraphnak adott — kifejezte aggodalmát Sarolta hercegnő és Lajos herceg jövőjét illetően. Elmondta, hogy félti őket attól a szomorú és stresszes élethelyzettől, amit neki is megkellett tapasztalnia fiatalon.

„Bár Vilmos és én egyszer-kétszer beszéltünk erről, és ő világossá tette számomra, hogy a gyerekei nem az én felelősségem, mégis felelősséget érzek, tudva, hogy a három gyerek közül legalább egy olyan lesz, mint én, a tartalék.”

— fogalmazta meg Harry herceg a gondolatait.

Ezzel az üggyel kapcsolatban egy királyi szakértő, Katie Nicholl is felszólalt. Meglátásai szerint ezzel a jelentős családon belüli problémával Katalin hercegnéék is tisztában vannak. Ezt kiküszöbölve szeretnék nevelni gyermekeiket, hogy egyikük se érezze magát feleslegesnek vagy elhanyagoltnak.

A tervükkel kapcsolatban itt lehet részleteket olvasni.

Nicholl szavait így idézték a Marie Claire cikkében:

„Senki sem szeretné, ha a következő generáció úgy szenvedne, ahogy Harry szenvedett. Ezt láthatjuk a könyve lapjain is. Ez nem egy szép kép a királyi család számára.

Azt hiszem, ha megnézzük Vilmos herceg családját, és azt, hogy a reflektorfénytől távol nevelik a gyerekeiket, egészen hétköznapi iskolákban, egy szép házikóban Windsor területén, vödörrel és ásóval nyaralnak, és vitorlázni tanítják őket Norfolkban, valójában olyan gyerekkort élveznek, amit Vilmos és Harry nem kaptak meg."

Nyitókép: Getty