Egy érdekes elmélet szerint ennyi folytatást kaphat még az És egyszer csak...

Sarah Jessica Parker és John Corbett az És egyszer csak... című sorozat forgatásán New Yorkban 2023. március 07-én
Múlt héten ért véget az És egyszer csak... második évada, melynek utolsó epizódja akár sorozatfináléként is működhetett volna. Azonban még a záróepizód adásba kerülése előtt megerősítették a hírt, hogy jön a harmadik évad. De miről kellene szólnia?

Spoileres rész következik

Az És egyszer csak... 2. évada keserédesen ért véget. Aidan gyerekei nevelésére szeretne koncentrálni a következő öt(!) évben, ezért Carrie türelmét kéri addig. Bár megcsapja a döntés, de úgy tűnik, Carrie nem dől romjaiba, a zárójelenetben Seemával nyaral Görögországban, viszonylag jó hangulatban.

A Variety-nek adott júniusi interjújában Michael Patrick King, az És egyszer csak... showrunnere a sorozat évadjait, az évszakokhoz hasonlította.

„Ha az előző évad a tél volt – Carrie télje, a sötétség –, akkor úgy gondoltam, hogy ez az évad a tavasz”

– magyarázta.

A sorozat két szérián keresztül ezt a mintát követte, így jogosan feltételezhetjük azt, hogy a másik két évszak is kaphat egy-egy évadot. Ezen az elméleten továbbhaladva, a második évad végén, a görögországi nyaralással Carrie egy metaforikus nyárba is belép.

Ez az évszak a melegről, a kalandról és a jó hangulatról szól Míg Carrie „tavasza” egy kapcsolat újjászületését jelentette, addig a következő fejezet a leválás békéjét engedheti meg neki. Ha ő és Aidan öt év múlva tényleg újra összejönnek, csodálatos, de ha nem, akkor is rendben lesz.

E minta szerint tehát a negyedik (és elméletileg utolsó) évad az ősz lenne: a kényelem, az egyensúly és a megszokás ideje. Talán ez azt jelenti, hogy Carrie és Aidan visszatalálnak egymáshoz, vagy talán azt, hogy a négy legjobb barátnő magja végre személyesen is újra összejön – még ha a Samanthát alakító Kim Cattrall ezt látszólag kizárta is. Akárhogy is, valószínűleg számíthatunk arra, hogy a sorozat 4. évada Carrie legigazibb, legkiteljesedett énjét mutatja be.

A Szex és New York már korábban is foglalkozott az évszakok tematikus jelentésével. Az eredeti sorozat 4. évadának fináléjában Carrie elbúcsúzott a Kaliforniába tartó Mr. Big-től, és megbékélt az élet múlandóságával.

„Hivatalos volt: egy új évszak kezdődött”

– halljuk Carrie narrációját a zárójelenetben, miközben egy lehullott falevélbe botlik.

Ráadásul nem ez lenne az első alkalom, hogy egy újjáéledő sorozat az évszakok váltakozását használja fel, hogy tükrözze a karakterek fejlődését. 2016-ban a Szívek szállodája – Egy év az életünkből négy egészestés epizódjának mindegyikét egy-egy másik évszaknak szentelte, szintén őszi csúcsponttal.