Kerüld ezt a 6 viselkedést, ha nem akarod elriasztani a rendes pasikat magad mellől

egy nő és egy férfi összenevetnek

Egyetlen épeszű ember sem kezd bele egy kapcsolatba azért, hogy tönkretegye, mielőtt még elkezdődne. Az élet tartogat elég kihívást így is. Mégis sok nő szabotálja a potenciálisan nagyszerű kapcsolatot, mielőtt az még egyáltalán beindulna. Miért történik ez?

Talán te is azok közé tartozol, akik szabotálják magukat, amikor felbukkan egy jó férfi, miután hónapokig siránkoztál a rossz randik miatt. Miért ijeszted el a szőke herceget abban a pillanatban, amikor felbukkan? A válasz egyszerű − túl sokat akarsz, túl hamar. Ennek eredményeképpen kísérted a sorsot (vagyis megpróbálod erőltetni a dolgokat), ahelyett, hogy engednél a hiteles kapcsolat szerves áramlásának.

Nézzük meg sorra azokat a gyakori dolgokat, amikkel elkergetjük a jó pasikat, és rontjuk az esélyünket egy teljes kapcsolatra.

​1. Elkötelezettséget követelsz

A randizás első heteiben (néha hónapjaiban) ne mondd egy férfinak, hogy csak elkötelezett kapcsolat érdekel. Hagyd, hogy a dolgok természetes módon összeforrjanak, mert ez a cselekedet teljesen elzárja a férfit. Két dolgot utál szinte minden férfi: az egyik az, amikor úgy érzik, manipulálva vannak, a másik pedig a nyomás. Ne próbáld meg erőltetni a kívánt eredményt!

Maradj figyelmes, miközben pozicionálod magad, hogy megkapd azt, amit igazán szeretnél. A férfiak vonzódnak a magabiztos nőkhöz. Ahogy a kapcsolat előrehalad, mindketten tudatosan fogtok dönteni arról, hogy több minőségi időt töltötök-e együtt. Ne egy önkényes elköteleződési nyilatkozatra koncentráljatok, inkább ismerjétek meg egymást.

​2. Paranoiásan viselkedsz

A paranoiás emberek gyanakvóan és irracionálisan viselkednek, és a dolgokra nem gyakorlatias (inkább drámai) módon reagálnak. A helyzetet tovább rontja, hogy a paranoia negatív önbeteljesítő jóslatokat hoz létre. Az igazság: legtöbbször pontosan azt kapod az élettől, amit vársz tőle, tehát ha a legrosszabbra számítasz, pontosan azt fogod létrehozni. De amikor jó, tisztességes, becsületes emberek vannak körülötted, a gyanakvó gondolkodásmód bizonytalannak és rendkívül sértőnek tűnik.

​3. Már nem mutatod ki a valódi énedet

Fotó: Unsplash

Az egyik legrosszabb dolog, amit egy kapcsolatban tehetsz, hogy magamutogatásból operálsz. A színlelés nem vonzó, a hitelesség ellenben vonzza a férfiakat. Azt akarod, hogy valóban beléd szeressen? Légy az igazi önmagad, sebezhetően! Ha nem tud elfogadni a legrosszabb formádban, akkor nem érdemel meg a legjobb formádban.

​4. Túl sok mindent feltételezel

Minden kapcsolat első 60 napja után a rajongás elmúlik, és kezdenek beindulni az elvárások és a feltételezések. Ilyenkor a múltbeli tapasztalatok, legyenek azok jók vagy rosszak, közbeszólhatnak − még a legígéretesebb kapcsolatot is veszélybe sodorva. Elkezdesz feltételezéseket gyártani ahelyett, hogy nyíltan kommunikálnál a dolgokról, a félreértés viszont helyrehozhatatlan töréseket okozhat, és tönkretehet egy potenciálisan csodálatos kapcsolatot. Ebben az időszakban kell megtanítanunk a másiknak azt is, hogyan bánjon velünk.

​5. Nem kommunikáltok világosan

Mondd ki, amit gondolsz, és gondold komolyan, amit mondasz! Ha bárkivel partneri kapcsolatban állsz, akár üzleti, akár személyes okokból, a kommunikáció egyértelműsége elengedhetetlen. Ez még inkább létfontosságú a romantikus kapcsolatokban. A jó kommunikáció a kezdet, de a tiszta, átlátható beszélgetés minden egészséges kapcsolat éltető eleme.

​6. Úgy viselkedsz, mintha még mindig elérhető lennél

Fotó: Shutterstock

Ha fontos számodra a kapcsolat, akkor amikor egyedül vagy (vagy a barátaiddal), viselkedj úgy, mintha a partnered jelen lenne. „Ne hagyd, hogy a jót rosszként emlegessék." Másképp fogalmazva, mindig figyelj oda a viselkedésedre. Ez különösen igaz, ha eljegyzést vagy házasságot fontolgatsz.

Az életben és a szerelemben nincsenek garanciák. Ami az egyik kapcsolatban működik, az a másikban nem fog. De mielőtt még megpróbálnád megtalálni az Igazit, tanuld meg élvezni az egyedül töltött időt magaddal! Ha te nem élvezed a saját társaságodat, miért élvezné bárki más? Végső soron a legjobb, amit tehetsz, hogy azzá válsz, akit keresel. Ha azzá válsz, meg fog találni téged.

Forrás: YourTango

Nyitókép: Shutterstock