6 izgalmas Harry Potter-elmélet, amíg a folytatásra várunk

Hermione, Harry és Ron, Harry Potter imázskép

Fotó: Profimedia

Az első Harry Potter-könyv megjelenése óta eltelt közel 25 év alatt a rajongók hihetetlenül sok időt szenteltek annak, hogy még mélyebbre merüljenek a varázsvilágban, és különböző elméleteket gyártsanak a történet kapcsán. Íme pár a legizgalmasabb elképzelések közül, amíg várjuk az új Harry Potter-sorozat megérkezését az HBO-ra.

​1. Neville volt a második kiválasztott

Rengeteg olyan pillanat van, amely bizonyítja, hogy Neville Longbottom volt a legjobb varázsló a sorozatban, és a rajongók régóta gondolkodnak azon, mi történt volna, ha Voldemort Neville-t, és nem Harry-t jelöli meg.

Egy rajongói elmélet szembemegy ezekkel a gondolatokkal, és azt állítja, hogy Neville valójában a második Kiválasztott, és Voldemort tudta ezt. Emlékeztek Neville és Harry katasztrofális első repülőleckéjére? Mógus megpróbálta kiiktatni Harryt egy varázslattal, amitől a seprűje megőrült. Lehetséges, hogy ugyanez történt Neville-lel is, és Voldemort megpróbálta mindkét lehetséges ellenfelét korán kiiktatni.

​2. Dursleyék azért voltak szemetek Harryvel, mert ő egy horcrux

Copyright Disclaimer under section 107 of the Copyright Act 1976, allowance is made for “fair use” for purposes such as criticism, ...

harry potter being treated badly by the dursley for 1 minute and 9 seconds straight

A Dursleyék több veszélyes helyzetnek is kitették Harryt, de egy elmélet azt állítja, hogy ez nem az ő hibájuk volt. Ahogy a rajongók emlékezhetnek rá, a horcruxok a legrosszabbat hozzák ki a körülöttük lévő emberekből: a napló megszállta Ginny Weasley-t, a nyaklánc pedig Ront tette ingerlékennyé. Az elmélet szerint a Harryben lévő Voldemort lélekdarabkának való állandó kitettség tette a Dursleyékat olyan kegyetlenné.

​3. Hermione, Harry és Ron a Griffendélbe akart kerülni

Számos rajongói elmélet született arról, hogy pontosan hogyan is működik a Teszlek Süveg. Harrynek volt lehetősége arra, hogy kérje, hogy Griffendélbe kerüljön, de a többi szereplőt már azelőtt besorolták, hogy a kalap egyáltalán megérintette volna a fejüket. Az egyik elmélet azt állítja, hogy a Griffendél azért különleges, mert bár a karakterek talán jobban illenének másik házba, ha úgy döntenek, hogy Griffendélesek szeretnének lenni, oda osztja be őket.

​4. Trelawney-nak igaza volt Harry születési dátumával kapcsolatban

Harry is spooked by Professor Trelawney's Prophecy!

Professor Trelawney's Prophecy | Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Annak ellenére, hogy Hermione lenézi a témát, a jóslásnak fontos és gyakran pontos szerepe van a Harry Potter-sorozatban. A rajongók úgy találták, hogy Trelawney számos jóslata vált valóra később. Amikor Trelawney professzor megpróbálja bizonyítani a képességeit, azt állítja, hogy Harry tél közepén született, ami pontatlan, hiszen Harry július 31-én született. De Tom Riddle alias Voldemort december 31-én született, és az ő lelkének egy darabkája Harry testében van.

​5. Hagrid megkapta Aragogot

Hagrid hajlamos félelmetes, illegális varázslényeket gyűjteni. De vajon hogyan találja meg ezeket a lényeket? Aragog egy ponton elmondja Ronnak és Harrynek, hogy „egy távoli országból, egy utazó zsebében érkezett Hagridhoz". Az elmélet szerint Goethius Salmander rokonlelket látott Hagridban, és ő ajándékozta Aragogot neki, mert tudta, hogy Hagrid majd megfelelően gondoskodik róla.

6. ​Csámpás régen Lily Potterhez tartozott

www.youtube.com

All crookshanks scene


Csámpás az egyik legjópofább háziállat a Harry Potter-sorozatban, de mindig úgy tűnt, hogy több van benne, mint amit a könyvek elárulnak. Rendkívül intelligens macska, aki képes felismerni Siriust és Féregfarkat animágus alakjukban is, és segít a triónak a különböző kalandjaik során.

Harry rájön, hogy a szüleinek volt egy macskája, amikor ő még gyerek volt, és senki sem tudja, mi történt vele, miután Voldemort megölte Harry szüleit. A teoretikusok azt állítják, hogy Harry gyerekkori macskáját a Mágikus Menazséria befogadta, és ott maradt, amíg Hermione örökbe nem fogadta.

Forrás: Screenrant

Nyitókép: Profimedia