
Nincs is jobb egy forró napon, mint a görögdinnye sorbet. Könnyű, hihetetlenül frissítő, és éppen elég édes. Ráadásul mindössze három összetevőre van szükségünk az elkészítéséhez.

A Clafoutis, azaz tejespite klasszikus francia édesség: friss gyümölcsökből és egyszerű tésztából készül, a végeredmény pedig egy édes és lágy, omlós desszert.

Ropogós morzsás alapjával, krémes töltelékével és fanyar lime ízével tökéletes nyári, könnyű desszert.

A kókusz azonnal a meleg tengerpartok és a napsütéses vakációk emlékét idézi, ami tökéletes összetevőjévé teszi a téli szomorúság elől való meneküléshez.

A gyermekek egyik kedvenc nassolni valója talán eszünkbe se jut, mikor a nátha vagy az influenza ágynak dönt minket. Dietetikus szerint pedig sokat segíthet nekünk a betegség leküzdésében.

Karácsony közeledtével még a konyhában csak alkalmi turistaként fel-felbukkanó, netes ételrendelésből doktoráló nőtársaim is úgy érzik, hogy most aztán meg kell villantsák nem létező szaktudásukat, mert kiveti őket a társadalom, törli őket minden szósöl média platform és sóval hintik be a hűlt…

A macaronnal nem lehet félrelőni, főleg, ha extra ízzel dobjuk fel – az alábbi receptben az elegáns rózsavízzel.